Головний рабин України прокоментував закриття кордонів для іноземців
Головний рабин України прокоментував закриття кордонів для іноземців

Головний рабин України прокоментував закриття кордонів для іноземців

Головний рабин України Моше Реувен Асман зазначив, що рішення українського уряду про заборону в'їзду іноземцям було для нього несподіванкою. Водночас він зауважив, що хасидибудуть його виконувати.

Про це він розповів у коментарі hromadske.

"Коли Кабмін ухвалив таке рішення, це був шок для нас, бо з президентом на зустрічі не йшлося про заборону в’їзду", - сказав Моше Реувен Асман.

Він додав, що "якщо так вирішила держава, то хасиди будуть виконувати".

"Позиція нашої святої Тори - бережіть, отче, наші душі, тобто здоров’я. Турбота про здоров’я і життя людей - вище усього і скасовує багато заповідей", - пояснив головний рабин України.

Уманчани, які є представниками єврейської громади, зазначили, що у місті вже перебуває приблизно 2-2,5 тисячі паломників, яким вдалося приїхати до початку дії заборони. У єврейській громаді сподіваються, що Ізраїлю та Україні вдасться дійти домовленостей, аби на сам іудейський новий рік дозволили в'їзд принаймні обмеженій кількості хасидів. Однак про те, чи насправді ведуться перемовини про це головний рабин України не знає.

Він зазначив, що в цій ситуації можна було знайти компроміс: дозволити в’їзд невеликій кількості людей, яких зобов’язати здати тести на коронавірус до вильоту і після прибуття. А з аеропорту організовано доставити людей до місця паломництва й максимально обмежити контакт з місцевими.

Нагадаємо, 26 серпня Кабінет міністрів України ухвалив рішення закрити кордони для іноземців на 30 днів через збільшення кількості інфікованих коронавірусом. В'їзд буде обмежено від 29 серпня до 28 вересня. 

Водночас прем’єр-міністр України Денис Шмигаль кого з іноземців, попри заборону в'їзду, впускатимуть до України.Зокрема, потрапити до України зможуть білоруси, які відчувають тиск у своїй країні, та іноземці, які на території України навчаються, служать, мають посвідку на постійне та тимчасове проживання. 

Відео Представники туристичних компаній під Кабміном виступають проти чергових карантинних обмежень

Мітинг під Кабміном. Представники туристичних компаній виступають проти чергових карантинних обмежень. Уряд заборонив в'їзд до України іноземцям. Протестувальники твердять - через карантин вони і так несли колосальні втрати. А чергові обмеження для багатьох компаній стануть критичними. Що вимагають учасники пікету і чи почули їх урядовці - дивіться у прямому включенні.

Представники туристичних компаній під Кабміном виступають проти чергових карантинних обмежень
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader