Країн "червоної" зони за поширенням коронавірусу поменшало - МОЗ оновило список
Країн "червоної" зони за поширенням коронавірусу поменшало - МОЗ оновило список

Країн "червоної" зони за поширенням коронавірусу поменшало - МОЗ оновило список

Станом на неділю, 30 серпня, Міністерство охорони здоров’я України оновило список країн "червоної" та "зеленої" зон щодо поширення коронавірусної хвороби COVID-19. До "червоної" зони потрапили 57 країн, до "зеленої" - 136. Згідно із даними за 22 серпня, у "червоній" зоні перебувало 65 країн.

Відповідний список, який складається із держав-членів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), оприлюднила пресслужба відомства.

Під час розподілу рахується кількість активних випадків COVID-19 на 100 тис. населення.

Так, згідно із ним, у "червоній" зоні залишаються: Албанія, Чорногорія, США, Ізраїль, Іспанія, Румунія, Вірменія, Молдова.

До "зеленого" списку, зокрема, додались: Індія, Казахстан, Бельгія.

Також "зелені" такі країни: Болгарія, Єгипет, Туреччина, Хорватія, Російська Федерація, Грузія, Франція, Сербія, Польща, Греція, Німеччина, Білорусь, Італія, Угорщина, Єгипет, Китай, Австрія, Чехія.

Зазначимо, до "червоного списку" України входять держави, де кількість нових випадків на 100 тисяч населення за останні 14 днів перевищує аналогічний показник в Україні. Або ж якщо у країнах приріст числа інфікованих за останні 14 днів більший за аналогічний за минулі 14 днів на 30%.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України через збільшення кількості інфікованих коронавірусом закриє кордони для іноземців на 30 днів - від 29 серпня до 28 вересня.

Відео Закриті кордони: в українських аеропортах застрягли десятки іноземців

Десятки іноземців застрягли в українських аеропортах. Через поширення коронавірусу український уряд напередодні на місяць закрив для них наші кордони. Заборона почала діяти сьогодні опівночі. У львівському аеропорту завернули понад три десятки іноземних туристів. Це громадяни США, Австрії, Угорщини та Італії. Прикордонники пояснили: ці люди не мали відповідних документів для перебування в Україні. В Одеському аеропорту застрягли 24 людини, усі вони очікують зворотних рейсів, аби повернутися додому.

Закриті кордони: в українських аеропортах застрягли десятки іноземців
Источник материала
loader
loader