Човен із мігрантами загорівся біля Італії: є загиблі та зниклі безвісти
Човен із мігрантами загорівся біля Італії: є загиблі та зниклі безвісти

Човен із мігрантами загорівся біля Італії: є загиблі та зниклі безвісти

Біля південних берегів Італії загорівся човен з 20 мігрантами на борту. У результаті щонайменше 3 людини загинули. Інших пасажирів на італійських військо-морських суднах доправили до порту, частину людей на суші госпіталізували.

Смертельна пожежа на човні з мігрантами біля берегів Італії

Про це інцидент стало відомим увечері 30 серпня. Про це повідомила низка іноземних ЗМІ, зокрема Al Jazeera.

Що відомо про жертв і потерпілих

  • Внаслідок займання судна загинули щонайменше троє мігрантів – двоє чоловіків і жінка.
  • Ще 3 людини вважають зниклими безвісти в морі. Їхні пошуки тривають.
  • Шестеро людей перебувають в лікарні італійського портового міста Кротоне з важкими опіками, зокрема два співробітника фінансової поліції Італії, які забирали людей з човна.
  • Двоє мігрантів перебувають у важкому стані.
  • 12 осіб, що вижили, було доправлено в центр прийому мігрантів в Кротоне.

Причиною займання називають, попередньо, витік палива. Пожежа виникла, коли до судна підійшов італійський військовий корабель, що брав на борт мігрантів. Опісля ще стався вибух.

Спочатку на борту судна перебували 34 людини, але 13 мігрантів дісталися берега до того, як судном зацікавилися італійська митна служба та поліція з фінансових злочинів. Правоохоронці хотіли доправити судно до порту.

Італія та мігранти: основне

  • Раніше Італія була основним маршрутом в Європу для сотень тисяч шукачів притулку та інших мігрантів, але їхня кількість різко скоротилася після репресій в Лівії проти контрабандистів.
  • Проте, в 2020 році відбувся підйом, хоча Рим закрив свої порти для суден мігрантів, заявивши, що їм неможливо допомогти через кризу з коронавірусом.
  • За офіційними даними міністерства внутрішніх справ Італії, у 2020 році до берегів країни прибули майже 18 тисяч мігрантів. Для порівняння, щонайменше 4 900 осіб досягли Італії за той же період в 2019 році.
Теги по теме
пожар Жертвы пострадавшие Андрей Шляхтин
Источник материала
loader
loader