Касовий апарат в смартфоні: старт тестового періоду для підприємців
Касовий апарат в смартфоні: старт тестового періоду для підприємців

Касовий апарат в смартфоні: старт тестового періоду для підприємців

Від 1 серпня 2020 року в Україні впроваджуються в експлуатацію програмні РРО – аналоги касового апарату зі спеціальним програмним забезпеченням для комп'ютера, смартфона або планшета, що здатні видавати чеки. Старі РРО при цьому нікуди не поділися – новинка стане розширенням можливостей для підприємців, які зобов'язані (згідно із законодавством) використовувати РРО.

"Щоб перетворити свій смартфон в касовий апарат, необхідно встановити спеціальне програмне забезпечення від податкової (його можна безкоштовно завантажити на сайті служби) або ж інтегрувати у свій ґаджет софт від сторонніх розробників. Зараз на ринку багато компаній взялися за розробку таких програм. Наприклад, ще в жовтні минулого року компанія "Ukrtrimex", спільно з "Vodafone Україна" і "Mastercard", оголосила про запуск мобільного платіжного термінала Smart Casa: РРО в смартфоні. Сервіс працює з усіма видами безконтактних NFC-платежів – ApplePay, GooglePay і приймає практично всі види платіжних карт. Також "Ощадбанк" розробив додаток для прийому безконтактних платежів в смартфонах без додаткового обладнання – "ОщадPAY". Він приймає безконтактні платежі картами і через ґаджети з функцією NFC (смартфони, смартгодинник і ін.)" − розповідає Олександр Власов, категорійний менеджер персональної електроніки компанії Eldorado.

Очевидно, що смартфон, який виконує функцію РРО, повинен мати високу продуктивність і безпеку. Компанія Eldorado пропонує свій топ-3 смартфонів, які вже зараз можна вибрати як ґаджет для тестового використання хмарного РРО.

SAMSUNG Galaxy A31

Смартфон має Super AMOLED екран діагоналлю 6.4 дюйма з роздільною здатністю FHD+. Корпус товщиною всього 8.6 мм оснащений потужним акумулятором місткістю 5000 мАг. Galaxy A31 обладнаний сучасним 8-ядерним процесором. Обсяг оперативної пам'яті становить 4 ГБ, а вбудована пам'ять – 64 ГБ або 128 ГБ.

Високий ступінь захисту забезпечена багаторівневою системою безпеки Samsung Knox. І звичайно ж 4-х модульна камера: основний модуль на 48 МП (діафрагма f/2.0, еквівалентна фокусна відстань 26 мм, є підтримка фазового автофокусу), 8-мегапіксельний ультраширокий, 5-мегапіксельний макромодуль і ще один, теж на 5 МП – для визначення глибини сцени.

Huawei P30 Pro

Ця флагманська модель з OLED екраном 6.47 дюйма оснащена захистом від води й пилу за стандартом IP68, а також має високочутливий сканер відбитків пальців. Крім того, в P30 Pro є можливість розблокувати дисплей через Face ID (сканер особи). У Huawei P30 Pro реалізована нова система камер відразу з чотирма модулями: 40-мегапіксельним ширококутним (діафрагма f/1.6, оптична стабілізація), 20-мегапіксельним надширококутним (діафрагма f/2.2, без оптичної стабілізації), 8-мегапіксельним телефото (діафрагма f/3.4, оптична стабілізація).

iPhone 11 Pro

Модель Apple обладнана дисплеєм Super Retina XDR з двома максимальними рівнями яскравості для різного освітлення. iPhone 11 Pro має унікальний процесор A13 Bionic. Технологія Face ID з високою точністю розпізнає особу власника завдяки інфрачервоним датчикам TrueDepth. Phone 11 Pro працює на 4 години довше (за твердженням Apple) і місткості акумулятора вистачає на 18 годин безперервної роботи.

Технології не стоять на місці й виробники смартфонів роблять все, щоб перетворити гаджет в універсальний інструмент для бізнесу. В інтернет-магазині Eldorado представлений широкий асортимент смартфонів, які зроблять ваше життя яскравішим і простішим.

Источник материала
Поделиться сюжетом