У Кремлі відповіли, чи відкриють справу за фактом отруєння Навального
У Кремлі відповіли, чи відкриють справу за фактом отруєння Навального

У Кремлі відповіли, чи відкриють справу за фактом отруєння Навального

Кремль хоче підтвердження від Німеччини, що Навального отруїли / REUTERS
Кремль хоче підтвердження від Німеччини, що Навального отруїли / REUTERS

Про це журналістам повідомив речник Путіна Дмитро Пєсков, цитує ТАСС.

За його словами, слідство розпочнуть, як тільки отримають підтвердження наявності в організмі Навального отруйної речовини. Зараз у РФ, стверджує Пєсков, проходить «дослідча перевірка» з цього приводу.

«Де-факто це і є слідчі дії, вони виконуються. Якщо знайдеться підтвердження інформації про наявність у біологічних пробах пацієнта яких-небудь отруйних речовин, то, звісно, немає сумнівів, що слідуватиме і де-юре відкриття слідства», – заявив він.

Пєсков додав, що Росія у цьому питанні хоче бути «послідовною та обережною», та що версія отруєння розглядалася правоохоронними органами «з перших днів, коли хворий був у реанімації в Омську».

Відкриття кримінальної справи за фактом отруєння Навального на території РФ може запустити механізм санкційпроти причетних до злочину осіб в Москві.

Проте у ЄС не впевнені, що цей процес узагалі колись розпочнеться, та згадують про інші резонансні отруєння росіян: коли слідство фактично загальмовували, а винуватців не знаходили.

Отруєння Олексія Навального: що відомо

  • Навальному стало погано в літаку, на якому той летів до Томська. Через що повітряне судно екстрено посадили в аеропорту Омська. У штабі Навального припускають, що Олексія отруїли чимось, підмішаним в чай.
  • У ЗМІ повідомили, що Навального могли отруїтиоксибутиратом натрію, який викликає галюцинації, неспокій, сплутаність свідомості та патологічне мислення.
  • 21 серпня у штабі Навального з посиланням на транспорту поліцію заявили про виявлення в організмі політика небезпечної речовини. Проте у лікарні Омська цю інформацію одразу ж заперечили. 
  • Політика евакуювализ лікарні Омська 22 серпня. Нині він перебуває в німецькій клініці. 24 серпня у Німеччині підтвердили отруєнняопозиціонера.
  • 2 вересня стало відомо, що експерти з лабораторії бундесверу в організмі Навального виявили сліди отрутиз групи «Новачок».

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Яна Ставська

Источник материала
loader
loader