У Білорусі з в'язниці звільнили затриманого українського журналіста - Кулеба
У Білорусі з в'язниці звільнили затриманого українського журналіста - Кулеба

У Білорусі з в'язниці звільнили затриманого українського журналіста - Кулеба

У п'ятницю, 4 вересня, у Білорусі з в'язниці звільнили затриманого за участь у протестах українського журналіста. 

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів в етері передачі "Свобода слова Савіка Шустера".

"Без присутності посла ми змогли звільнити громадянина України, журналіста, з в'язниці у Білорусі, - розповів міністр, не озвучивши ім'я медійника та ЗМІ, яке він представляє. - Ми його звільнили і він вже на свободі, хоча його білоруси затримали за начебто участь".

За словами Кулеби, відкликаний на консультації посол у Білорусі Ігор Кизим досі перебуває в Україні. 

"Я викликав посла на консультації і чітко заявив, що цей виклик жодним чином не матиме негативного впливу на здатність України отримувати необхідну інформацію і захищати права громадян на території Білорусі, - наголосив міністр МЗС . - Всі національні інтереси України будуть захищені".

У серпні затриманих у Мінську українських журналістів телеканалу "Настоящее время" Ірину Ромалійську та Івана Гребенюка депортували до Одеси. 

Як повідомлялося, 1 вересня у Мінську затримали 75 осіб, щонайменше десятеро з яких - журналісти, які виконували свої професійні обов'язки. 

Більшість затриманих отримала покарання у вигляді арешту (найбільш короткостроковий передбачає п'ять діб) та штрафу, мінімальний розмір якого складає 210 білоруських рублів (понад дві тисячі  гривень).

Також нагадаємо, що у Білорусі заблоковані понад сім десятків сайтів незалежних засобів масової інформації та VPN-сервісів. 

Відео Верховна Рада біло-червоно-білими прапорами висловила підтримку білоруським протестувальникам

Саме під цим стягом білоруський народ бореться з режимом Лукашенка. Народні депутати таким чином хотіли висловити свою підтримку протестувальникам. Знайшлися окремі особи, які виступили за збереження тоталітарного режима у сусідів – у гостьовій ложі на скотч повісили старий радянській прапор, щоправда – догори дригом. Але виступи з трибуни, незалежно від фракційної приналежності,  відбулися під національно-визвольними знаменами. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Верховна Рада біло-червоно-білими прапорами висловила підтримку білоруським протестувальникам
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader