Жорсткі затримання студентів, діти-силовики: що відбувається 4 вересня у Білорусі – фото, відео
Жорсткі затримання студентів, діти-силовики: що відбувається 4 вересня у Білорусі – фото, відео

Жорсткі затримання студентів, діти-силовики: що відбувається 4 вересня у Білорусі – фото, відео

Майже 4 тижня тижні поспіль у Білорусі тривають протести проти фальсифікацій на президентських виборах. Люди не злякалися силового розгону мітингів у перші дні та продовжують виходити з демонстраціями на вулиці.

Про те, що відбувалося упродовж 27-го дня масових протестів у Білорусі, читайте у матеріалі 24 каналу.

Детально Масові протести в Білорусі: останні новини та що відомо – фото, відео

Жорстокі затримання студентів

  • У Мінському державному лінгвістичному універститеті страйк розпочали студенти. Замість навчання вони зібралися в хорі навчального корпусу й виконали "Марсельєзу" – гімн французьких революціонерів – англійською мовою.
  • Після цього в будівлю навчального корпусу увірвалися силовики. Здебільшого вони були вдягнені в цивільний одяг, але були в масках. На вулиці їх чекали автобуси без номерних знаків.
  • Омонівці почали жорстоко затримувати студентів, переважно хлопців. Здебільшого адміністрація університету не реагувала на ці події, лише частина викладачів вимагали не чіпати дітей.

Діти-військові

  • У Мінську на охороні стели "Мінськ – місто-герой" помітили зовсім юних людей у військовій формі. Їх протягом тривалого часу обговорювали в соціальних мережах і припускали, що це – діти.
  • Варто сказати, що низького росту військові справді схожі на дітей. Крім того, від більших "дядьків" їх відрізняла відсутність вогнепальної зброї і бронежилетів, які занадто важкі для дітей.

А как вы провели лето? pic.twitter.com/MJu8WsibDA

— Чай з варэннем (@belteanews) September 2, 2020


Діти у військовій формі в Мінську / Фото TUT.BY

МВС Білорусі: наші працівники звільняються через протести

  • У МВС Білорусі визнали, що після початку протестів у їхніх лавах почалися звільнення працівників. Втім силовики запевняють: такі випадки не є масовими.
  • Пізніше в МВС пояснили: багато з тих, хто звільнявся через протести буцімто хоче повернутися назад. Мовляв, такі колишні працівники силових структур заявляють, що пішли з роботи через "руйнівну агітацію" в соцмережах.

Протести в Білорусі: головне

  • 9 серпня у країні відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, перемогу на них здобув Олександр Лукашенко. Однак дані неофіційних екзит-полів свідчать, що перемогла його головна опонентка: опозиціонерка Світлана Тихановська.
  • Білоруси не погодилися з результатами виборів. По всій країні спалахнули мирні протести. Мітингувальників ОМОНівці розганяли гумовими кулями та світло-шумовими гранатами.
  • Від 11 серпня у країні розпочався загальнонаціональний страйк.
  • Незважаючи на загиблих та поранених, люди не злякалися і продовжують виходити на мітинги.
Теги по теме
Беларусь Протесты в Беларуси Василий Денисюк
Источник материала
Поделиться сюжетом