Понад 100 членів Європарламенту підписалися під закликом застосувати санкції до Лукашенка
Понад 100 членів Європарламенту підписалися під закликом застосувати санкції до Лукашенка

Понад 100 членів Європарламенту підписалися під закликом застосувати санкції до Лукашенка

106 членів Європарламенту, в тому числі 16 з Польщі, підписалися під закликом застосувати санкції по відношенню до білоруського президента Олександра Лукашенка за фальсифікацію виборів, а також за репресії проти протестувальників.

Про це повідомляє Polskie Radio.

«Євродепутати направили лист з цього питання головам Європейської ради Шарлю Мішелю і Європейської комісії Урсуле фон дер Ляйєн.

На даний момент, в попередньому списку людей, щодо яких повинні ввести санкції, немає білоруського президента.

Рішення за списком, в якому в даний час 17 прізвищ, а в кінцевому підсумку їх має бути близько 30, буде прийнято на наступному тижні», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед поляків, які підписалися під закликом про введення санкцій проти Олександра Лукашенка, є депутати від всіх партій.

Зазначимо, що 11 серпня парламент Білорусі оприлюднив заяву щодо протестів в країні, які розпочались 9 серпня після виборів президента.

Депутати назвали їх спробою дестабілізації ситуації у країні, а дії правоохоронців – адекватними.

У Білорусі 9 серпня пройшли вибори президента, які з перших днів виборчої кампанії супроводжувалися масовими протестами проти чинного лідера Олександра Лукашенка.

У Мінську та інших містах 9 серпня акції протесту переросли в зіткнення протестувальників з силовиками і обернулися жорсткими затриманнями.

Застосовувалися водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати.

Напередодні Центральна виборча комісія Білорусі оновила попередні дані про результати голосування на виборах президента.

Лідирує зі значним відривом Олександр Лукашенко.

Євродепутати пропонують ввести санкції щодо Білорусі.

Источник материала
loader
loader