Суд по справі МН-17: адвокат родичів загиблих розповів, як Росія намагається зірвати процес
Суд по справі МН-17: адвокат родичів загиблих розповів, як Росія намагається зірвати процес

Суд по справі МН-17: адвокат родичів загиблих розповів, як Росія намагається зірвати процес

Росія через адвокатів одного з чотирьох обвинувачених Олега Пулатова бере участь у судовому процесі щодо МН-17 і намагається його зірвати.

Про це розповів американський адвокат Джеррі Скіннер, який представляє інтереси родичів загиблих пасажирів рейсу МН-17 у ЄСПЛ, в інтерв'ю "Укрінформу" в Гаазі.

“Пан Пулатов - це російське вікно у справу і можливість для Росії зірвати кримінальний процес. Його захист намагається все затягнути. Він не вирішував брати участь у справі. Це рішення було ухвалено за нього. Пана Пулатова використовують. Принаймні, на словах Пулатова та інших двох росіян "кидають під автобус", щоб відвернути увагу громадськості від російської держави”, - каже адвокат.

Нагадаємо:

  • 8 червня відновивсядругий блок слухань Окружного суду Гааги. Розслідується справа про збиття літака рейсу MH-17 "Малайзійських авіаліній". 
  • У суді оголосили нові докази причетності бойовиків "ДНР" до збиття Боїнга. На слуханні дійшли висновку, що "Бук" стріляв з території, яка перебувала під контролем угруповання "ДНР".
  • Також до справи долучили інтерв'ю ексватажка бойовиків "ДНР" Ігоря Гіркінаукраїнському журналісту Дмитру Гордону. Гіркін є одним з чотирьох підозрюваних у збитті літака.
  • Під час слухань слідчі із прикладами показали, як росіяни намагалися приховати сліди російського "Бука" на окупованій частині Донбасу. Також вони довели, що супутникові знімки, які росіяни надавали слідству, виявлялися фейковими.

Відео У Нідерландах поновлюють суд у справі збитого МН-17 і слухатимуть свідків захисту

Суд у справі збитого над Донбасом "Боїнга Малазійських авіаліній" поновлюється в Нідерландах. На засіданні заслухають родичів загиблих та розглянуть можливість виплати їм компенсацій. Також виступатимуть і свідки захисту. Літак "Малазійських авіаліній", який прямував з Амстердама до Куала-Лумпура, впав шість років тому неподалік окупованого Тореза Донецької області. Загинули 298 людей. Оскільки більшість із них - громадяни Нідерландів, суд проходить біля Амстердама.  

У Нідерландах поновлюють суд у справі збитого МН-17 і слухатимуть свідків захисту
Источник материала
loader
loader