"Коли вбивають українського солдата, потрібно говорити з РФ": Кулеба озвучив запитання до Лаврова
"Коли вбивають українського солдата, потрібно говорити з РФ": Кулеба озвучив запитання до Лаврова

"Коли вбивають українського солдата, потрібно говорити з РФ": Кулеба озвучив запитання до Лаврова

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що "коли на Сході вбивають українського солдата, то єдина сторона, з якою потрібно говорити - це Російська Федерація". 

Про це він заявив в етері "Свободи слова" на ICTV.

Увечері неділі очільник відомства ініціював зустріч із главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, однак, наразі невідомо, коли вона відбудеться. 

"Спочатку реакція з боку російського МЗС була доволі жвавою, але потім ми отримали інформацію, що міністр Лавров терміново відбув у відрядження, - пояснив Кулеба. - Як з'ясувалося, він відбув до Сирії".

Міністр розповів, що переговорити із Лавровим йому доручив президент України Володимир Зеленський. Посадовець додав, що "готовий та чекає на розмову".

"Про що говорити? Дуже просто. Перше запитання: як пояснює РФ те, що сталося? Чи залишається вона відданою режиму припинення вогню?" - зазначив очільник відомства. 

За словами Дмитра Кулеби, він також планує обговорити із Лавровим підготовку до зустрічі міністрів закордонних справ "нормандського формату", яка має відбутися одразу після зустрічі радників лідерів "нормандської четвірки".  

Нагадаємо, 6 вересня підтримувані Росією бойовики зірвали перемир'я на передовій на Донбасі, що тривало від 27 липня. Було здійснено щонайменше три обстріли, під час яких один український військовослужбовець був поранений, а інший - загинув.

Окрім того, у неділю поблизу Новгородського на Донбасі на невідомому вибуховому пристрої підірвалася автомобільна розливна станція АРС-14. Двоє військовослужбовців Об’єднаних сил зазнали поранень. Один із них у понеділок, 7 вересня, помер у лікарні. 

Відео Перемир'я на Донбасі протрималося 41 день - один український військовий загинув, один - поранений

Зрив перемир'я: воно протрималось 41 день, закінчилося обстрілами бойовиків. Маємо загиблих та поранених. Прицільним вогнем ворожий снайпер убив українського бійця в Луганській області, а в Донецькій області терористи обстріляли позиції збройних сил із гранатометів і поранили ще одного військового. Ще четверо українських бійців підірвалися на вибухових пристроях - двоє загинули, ще двоє поранені. Крім того, терористи вимагають відведення українського війська поблизу населеного пункту Шуми Донецької області. В разі невиконання їхніх вимог - погрожують атакою. Докладніше – у прямому включенні.  

Перемир'я на Донбасі протрималося 41 день - один український військовий загинув, один - поранений
Источник материала
loader
loader