НАБУ відкрило провадження про стягнення 350 млн доларів з "ПриватБанку" на користь Суркісів
НАБУ відкрило провадження про стягнення 350 млн доларів з "ПриватБанку" на користь Суркісів

НАБУ відкрило провадження про стягнення 350 млн доларів з "ПриватБанку" на користь Суркісів

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження за рішенням Печерського районного суду Києва про стягнення з "ПриватБанку" 350 мільйонів доларів на користь компаній братів Суркісів. 

Про це повідомляє сьогодні, 8 вересня, Рада громадського контролю НАБУ.

"Національне антикорупційне бюро України 4 вересня відкрило кримінальне провадження №52020000000000566 за фактом незавершеного замаху на заволодіння майном "ПриватБанку" в особливо великих розмірах. Серед ймовірних фігурантів справи - представники судової гілки влади, службові особи Державної виконавчої служби, співробітники шести англійських компаній, пов’язаних з олігархами Суркісами", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва у середу, 2 вересня, задовольнив позов компаній братів Суркісів до "ПриватБанку" про порядок виконання рішення суду від 2017 року щодо зобов'язання банку обслуговувати їхні депозити, заборгованість за якими позивачі оцінюють у майже 10 млрд грн (350 млн дол.). У банку відразу ж заявили, що не збираються виплачувати цю суму Суркісам.

Відповідно до опублікованого наступного дня тексту рішення, суд санкціонував примусове списання коштів і/або арешт майна "ПриватБанку" при відмові виплати компаніям Суркісів. У той же день, 3 вересня, Вовк задовольнив заяви двох англійських компаній Суркісів про стягнення з "ПриватБанку" майже 165 млн дол.

Відео Коломойський відкидає звинувачення Мін'юсту США в розкраданні грошей "ПриватБанку"

Коломойський відкидає всі звинувачення. Напередодні Мін'юст США звинуватив українського бізнесмена у розкраданні мільярдів доларів "ПриватБанку" і відмиванні цих грошей через американські компанії. Звинувачення американського відомства опублікувало видання Washington Post. За його джерелами, Мін'юст вимагає вилучити в кількох штатах країни нерухомість, що належить Ігорю Коломойському і його партнеру Геннадію Боголюбову. Коломойський дав з цього приводу коментар виданню "Лівий берег" і заявив: всю нерухомість у США купував на власні кошти, що заробив ще 13 років тому.    

Коломойський відкидає звинувачення Мін'юсту США в розкраданні грошей "ПриватБанку"
Источник материала
loader
loader