Тихановська звернулася до росіян та закликала їх "не вірити російській пропаганді"
Тихановська звернулася до росіян та закликала їх "не вірити російській пропаганді"

Тихановська звернулася до росіян та закликала їх "не вірити російській пропаганді"

Ексккандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська, яка виїхала з країни після завершення виборів, записала звернення до росіян і попросила їх не вірити пропаганді.

Про це повідомляється в телеграм-каналі "Пул перший".

Тихановська заявила, що російська пропаганда намагається максимально спотворити те, що відбувається в Білорусі.

"Я закликаю вас не піддаватися впливу брехні і знати справжню причину, чому білоруський народ вимагає догляду Лукашенко", - заявила вона.

За її словами, акції протесту ніколи не були націлені проти Росії. "Нелегітимний президент віддав наказ стріляти в беззбройних громадян, закидати їх гранатами, використовувати газ і водомети. Більше 10 тисяч громадян були заарештовані. Семеро загинули, сотні були понівечені і зазнали насильства", - додала Тихановська.

Водночас вона подякувала незалежним журналістам і блогерам за висвітлення теми мітингів в Білорусі.

"Ні на якому етапі це не було війна проти Росії. Будь ласка, не вірте пропагандистським ЗМІ і політикам, що стверджують зворотне. Дуже важливо не зіпсувати відносини між нашими народами", - додала вона.

Нагадаємо, раніше Мінськ відвідав прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін. Після його зустрічі з білоруським колегою Романом Головченком Лукашенко заявив, що обидві країни значно просунулися у вирішенні "болючих питань". Мішустін своєю чергою розповів, що прогресу вдалося досягнути в питанні майбутнього союзної із РФ держави, а також щодо оплати за постачання російських енергоносіїв.

Источник материала
loader
loader