З другої спроби АМКУ дозволив переможцю аукціону придбати готель "Дніпро"
З другої спроби АМКУ дозволив переможцю аукціону придбати готель "Дніпро"

З другої спроби АМКУ дозволив переможцю аукціону придбати готель "Дніпро"

Антимонопольний комітет надав дозвіл ТОВ "Смартленд" на придбання готеля "Дніпро". Напередодні Антимонопольний комітет взяв до розгляду другу заяву ТОВ "Смартленд" від 27 серпня про придбання акцій готелю "Дніпро" за результатами приватизації. Перша була повернута заявнику 21 серпня через ненадання заявником всієї необхідної інформації.

Як повідомляє пресслужба відомства у четвер, 10 вересня, у АМКУ визначали, що "Смартленд" здійснює діяльність на ринку оренди комерційної нерухомості у межах Києва. Їх сукупна частка на зазначеному ринку є незначною.

Фінансування концентрації відбуватиметься за рахунок кредитних коштів, наданих банківськими установами.

Також АМКУ, Держслужба фінмоніторинг та СБУ здійснили перевірку інформації, наданої "Смартлендом".

Нагадаємо, державний готель "Дніпро" продали 15 липня на аукціоні за 1 млрд 111 млн гривень. Об’єкт виставлявся на продаж за стартовою вартістю майже 81 млн гривень. 

Своєю чергою, президент Володимир Зеленський привітав приватизацію готелю "Дніпро". Очільник держави наголосив, що всі отримані гроші підуть до держбюджету.

Зазначимо, що 3 березня уряд передав рекордний 431 держоб'єкт Фонду державного майна для проведення приватизації. Від приватизації державних спиртових заводів держбюджет може отримати близько 2,5 млрд грн. 

Відео Масштабна приватизація: Україна планує продати понад пів тисячі державних об'єктів

До цього кілька років поспіль чиновники також обіцяли великі розпродажі. Утім, жодного крупного об'єкта так і не продали. Але 2020 року, певні експерти, ледь не вперше план приватизації таки можуть виконати.  

Масштабна приватизація: Україна планує продати понад пів тисячі державних об'єктів
Источник материала
loader
loader