Зеленський про Білорусь: народ хоче справжньої демократії, а не російської
Зеленський про Білорусь: народ хоче справжньої демократії, а не російської

Зеленський про Білорусь: народ хоче справжньої демократії, а не російської

Президент України Володимир Зеленський наголосив на великому впливі Росії на Білорусь. Також Зеленський повідомив, що Україна не підтримує втручання у внутрішньополітичну ситуацію в охопленій протестами країни.

Білоруси хочуть справедливих виборів, – Зеленський

Зараз білоруський народ хоче справедливості, вільних і справедливих виборів. Про це Зеленський заявив в інтерв'ю The Jerusalem Post.

Білоруський народ хоче справжньої демократії, а не російської "демократії". У будь-якому разі ми не підтримуємо втручання будь-якої держави у внутрішньополітичну ситуацію в Білорусі і вважаємо, що білоруський народ повинен сам вирішувати, як рухатися в майбутнє і чого він хоче,
– заявив Зеленський.

Заяви про участь України в білоруських протестах

  • Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що білоруськими протестами "керують з Польщі, Чехії, Литви та України".
  • Схожої позиції дотримуються і в Кремлі. Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що ситуацію в Білорусі начебто дестабілізують "200 українських екстремістів".
  • В українському МЗС зазначили, що російського міністра є "плодом хворобливої фантазії" і не відповідають дійсності.
  • Посол України в Білорусі Ігор Кизим відбув до Києва на консультації. Лише нещодавно він повернувся до Мінська.
  • В МЗС України наголосили, що наразі відносини між країнами перебувають на паузі, проте про розрив дипломатичних відносин не йдеться.

Що наразі відбувається у Білорусі?

9 серпня у Білорусі обирали президента. Згідно з результатами ЦВК, перемогу здобув Лукашенко. Люди вважають вибори сфальсифікованими і вийшли на вулиці. Всупереч жорстким діям силовиків, акції продовжуються.
Теги по теме
Владимир Зеленский Новости Украины Беларусь Новости политики Офис Президента Протесты в Беларуси Ирина Пундор
Источник материала
loader
loader