Бойовики обстріляли трасуючими кулями для підпалу трави позиції ООС в районі Золотого - штаб
Бойовики обстріляли трасуючими кулями для підпалу трави позиції ООС в районі Золотого - штаб

Бойовики обстріляли трасуючими кулями для підпалу трави позиції ООС в районі Золотого - штаб

Від початку поточної доби, 10 вересня, на Донбасі у районі проведення операції Об’єднаних сил на ділянках відповідальності українських підрозділів зафіксовано три порушення повного і всеосяжного режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат немає. Про це йдеться у вечірньому зведенні пресcлужби штабу ООС.

Так, серед порушень – прицільний обстріл по українських позиціях поблизу населеного пункту Шуми у Донецькій області, де мала відбутися зустріч представників СЦКК і ОБСЄ.

Окрім того, бойовики здійснили постріли зі стрілецької зброї в бік українських позицій в районі Золотого та Золотого-5 у Луганській області, застосувавши трасуючі кулі для підпалу трави.

"Такі дії противника засвідчують, що ворог свідомо та цілеспрямовано йде не тільки на порушення домовленостей, а й відкрито провокує українську сторону. Натомість Україна вкотре демонструє своє щире прагнення до встановлення миру, але ворог навмисно зриває будь-які спроби", - йдеться в повідомленні.

"Підрозділи Об’єднаних сил пильно спостерігають за ворогом і готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки", - зазначили в штабі ООС.

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель: говорили про ситуацію на Донбасі.

Відео Схід у вогні: як пожежники, військові та поліція четверту добу борються за українські території

Спекотний початок осені приніс іще одну небезпеку. Горить Схід країни. Палають ліси і села. Рятувальники буквально вибиваються із сил. Велетенська пожежа спалахнула і поблизу лінії фронту. Вітер швидко розганяв вогонь уздовж позицій українських захисників. Кілька опорних пунктів вигоріло, один боєць загинув, двоє - дістали жахливих опіків. На кількох ділянках нашим бійцям довелося навіть відступити. Правоохоронці не відкидають, що це був підпал. Як пожежники, військові та поліція вже четверту добу борються з вогнем на передовій, і чи повернулися на свої позиції військові - у сюжеті.  

Схід у вогні: як пожежники, військові та поліція четверту добу борються за українські території
Источник материала
loader
loader