"Ключ від миру в Україні – у Москві": у МЗС назвали головну умову для зустрічі "нормандської четвірки"
"Ключ від миру в Україні – у Москві": у МЗС назвали головну умову для зустрічі "нормандської четвірки"

"Ключ від миру в Україні – у Москві": у МЗС назвали головну умову для зустрічі "нормандської четвірки"

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна прагне провести зустріч лідерів "нормандського формату" і сподівається, що Росія також проявить політичну волю щодо цього і зробить кроки для напрацювання конкретних результатів під час зустрічі глав чотирьох країн. 

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу з міністром закордонних справ ЄС і співробітництва Іспанії Аранчею Гонсалес Лая.

"Що стосується саміту наших лідерів - президентів України, Франції, Росії та канцлерки Німеччини, то Україна прагне такої зустрічі, ми хочемо її провести. Ми дуже сподіваємось що Російська Федерація так само проявить політичну волю для її проведення і зробить кроки, необхідні для того, щоб наші лідери напрацювали конкретні результати", - сказав міністр

Міністр наголосив, щойно Росія виведе своїх бойовиків з окупованих територій, то українська влада швидко "відновить там нормальне життя".

"Але ми всі маємо чітко розуміти, що сьогодні ключ до миру в Україні перебуває у Москві. Якщо Москва погодиться вивести свої війська, деокупувати нашу територію, то ми швидко реінтегруємо ці території і відновимо там нормальне життя", - , цитує Укрінформ Кулебу.

Також очільник МЗС додав, що Україна буде докладати максимум зусиль для врегулювання конфлікту на Донбасі у мирний дипломатичний спосіб, але водночас розраховує, що ЄС продовжить дію санкцій проти РФ.

"Шлях до миру дуже складний, на цьому шляху багато провокацій і викликів, але ми будемо йти вперед, щоб принести мир в Україну і деокупувати територію країни", - додав Кулеба.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що проведення другої зустрічі лідерів "нормандської четвірки" вказуватиме на великі шанси закінчити війну на Донбасі. Він зазначив, що має прямий діалог з президентом Росії Володимиром Путіним заради миру.  

Відео Зеленський сподівається, що війна на Донбасі закінчиться після другої зустрічі "нормандської четвірки"

Володимир Зеленський сподівається, що війна на Донбасі закінчиться після другої зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки". Президент повідомив, що всі домовленості, яких вдалося досягти на Паризькому саміті у грудні минулого року, виконуються, але не так швидко, як він сподівався. Скільки ще знадобиться часу для повного виконання, Зеленський не знає, але друга зустріч у цьому форматі "означає, що є високі шанси на закінчення війни".  

Зеленський сподівається, що війна на Донбасі закінчиться після другої зустрічі "нормандської четвірки"
Источник материала
loader
loader