Канцлер Австрії запропонував Зеленському перенести переговори ТКГ щодо Донбасу із Мінська до Відня
Канцлер Австрії запропонував Зеленському перенести переговори ТКГ щодо Донбасу із Мінська до Відня

Канцлер Австрії запропонував Зеленському перенести переговори ТКГ щодо Донбасу із Мінська до Відня

Канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що його країна готова прийняти у себе представників Тристоронньої контактної групи із врегулювання конфлікту на Донбасі, якщо таке рішення підтримають Київ і Москва. Відень також обіцяє сприяти врегулюванню ситуації на сході України.

Про це сказав австрійський канцлер Себастьян Курц на брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським 15 вересня.

За словами Курца, Австрія завжди активно сприяла діалогу і намагається використовувати свої хороші контакти між Заходом і Сходом в інтересах усіх сторін.

"Ми добре знайомі з цією темою. Якщо буде можливість внести внесок, ми завжди готові. Рішення, звичайно, залежить від української і російської сторони, але ми завжди готові внести вклад", - сказав Курц.

Своєю чергою, президент України Володимир Зеленський відповів, що питання перенесення місця для перемовин ТКГ поки не актуальне. За словами глави держави, наразі всі учасники переговорного процесу чекають "стабілізації складної ситуації, яка відбувається в Мінську".

"Сьогодні через COVID-19 неважливо, де збираються люди, якщо є результат. Сьогодні ми працюємо у відеоформаті. Незважаючи на те, що Австрія дуже підтримує нас у цьому питанні та санкційному питанні, такі питання про перенесення зараз рано обговорювати", - сказав український лідер.

Зазначимо, що перша зустріч трьохсторонньої Контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України відбулася 23 червня 2014 року за участю представників України, Міжнародних спостерігачів, Російської Федерації і терористів. Тоді проросійські бойовики зобов'язалися припинити вогонь та пересування незаконних збройних угруповань на Донбасі. Однак ці домовленості так і не були виконані. У Мінську сторони зустрілися 1 серпня. Відтоді переговори традиційно відбуваються там.

Нагадаємо, канцлер Австрії Себастіан Курц також сьогодні заявив, що його країна надасть Україні один мільйон євро гуманітарної допомоги.

Источник материала
loader
loader