Глава МВС Ізраїлю попросив Зеленського пропустити паломників-хасидів з Білорусі
Глава МВС Ізраїлю попросив Зеленського пропустити паломників-хасидів з Білорусі

Глава МВС Ізраїлю попросив Зеленського пропустити паломників-хасидів з Білорусі

Міністр внутрішніх справ Ізраїлю Ар'є Дері просить президента України Володимира Зеленського пропустити до країни хасидів-паломників, які застрягли на україно-білоруському кордоні.

Про це йдеться у листі, який офіційно доставив посол Ізраїлю Джоел Ліон, повідомляє РБК-Україна ц вівторок, 15 вересня.

Лист глави МВС Ізраїлю до Зеленського
Корреспондент

У листі ізраїльський міністр зазначає, що протягом двох тижнів на кордоні України з боку Білорусі перебуває велика група чоловіків, жінок і дітей.

"Я звертаюся до вас з проханням дозволити на надзвичайних гуманітарних підставах в'їзд для тих, хто знаходиться на білоруському кордоні, тільки на період єврейського Нового року, з урахуванням обмежень і з повним дотриманням усіх санітарних норм періоду COVID-19, які ваша країна вважає потрібними", - йдеться в листі Зеленському.

Як повідомлялося, другу добу сотні паломників-хасидів намагаються потрапити до України на святкування юдейського Нового року з території Білорусі. Від учора, 14 вересня, заблоковано пункт пропуску "Нові Яриловичі". І, за прогнозами правоохоронців, паломники прибуватимуть. 

Своєю чергою, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков провів зустріч із представниками хасидської спільноти щодо ситуації з паломництвом до Умані. Він закликав всіх паломників не провокувати ситуацію на кордоні. Він зазначив, що з повагою ставиться до усіх релігійних конфесій, але через пандемію необхідно обмежити проведення масових заходів. Обмежувальні заходи були впроваджені під час святкування православної Пасхи, Хресної ходи та інших релігійних заходів.

Відео Другу добу сотні паломників-хасидів намагаються потрапити до України з території Білорусі

Молитва, танці й спроби прорватися. Другу добу сотні паломників-хасидів намагаються потрапити до України на святкування юдейського Нового року з території Білорусі. Відучора заблокований пункт пропуску "Нові ЯрИловичі". І за прогнозами правоохоронців, паломники прибуватимуть.

Другу добу сотні паломників-хасидів намагаються потрапити до України з території Білорусі
Источник материала
loader
loader