"Закон України повинні поважати всі": у МЗС прокоментували ситуацію з хасидами на кордоні
"Закон України повинні поважати всі": у МЗС прокоментували ситуацію з хасидами на кордоні

"Закон України повинні поважати всі": у МЗС прокоментували ситуацію з хасидами на кордоні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна комунікує з білоруською та ізраїльською сторонами щодо ситуації з паломниками-хасидами на українсько-білоруському кордоні. Очільник МЗС додав, що українське законодавство повинні поважати всі, незалежно від громадянства чи віросповідання.

Про це він заявив сьогодні, 17 вересня,  під час спільної з віцепрем’єр-міністеркою - міністеркою закордонних справ Республіки Болгарія Єкатериною Захарієвою пресконференції в Києві.

"Є законодавство України, яке мають всі поважати незалежно від громадянства, віросповідання або належності до тієї чи іншої культурної течії", - зазначив міністр.

За його словами, дійсно з хасидами була створена кризова ситуація, але не на всьому кордоні українсько-білоруському, а лише в пункті пропуску "Нові Яриловичі".

"Коли ми подивилися на всю карту наших пунктів пропуску з Білоруссю, то в жодному іншому пункті такої кризової ситуації не було. Більше того, деякі іноземні громадяни прибували на кордон, бачили, що не можуть в’їхати в Україну, розверталися їхати назад. Усе було спокійно і цивілізовано", - зауважив він.

Кулеба також повідомив, що Україна з білоруською стороною вчора комунікувала щодо цього і "довели чітко їм ту позицію, яку я щойно озвучив". Він додав, що Україна з Ізраїлем теж на зв’язку. 

"Я по всім каналам дипломатичним дав доручення працювати для того, щоб мінімізувати будь-які непорозуміння з цього питання”, - додав міністр.

Нагадаємо, уряд Ізраїлю повністю підтримує рішення України закрити кордони для всіх іноземців, зокрема і для хасидів, які намагаються перетнути українсько-білоруський кордон дорогою до Умані. 

Відео Хасиди без Нового року: Україна не відкриває кордон для паломників

Ізраїль вже звернувся до своїх громадян, аби ті повертались додому. Нагадаємо, що вже завтра мало б розпочатися святкування іудейського Нового року в Умані біля могили Цадика Нахмана. Детальніше про ситуацію у сюжеті. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Хасиди без Нового року: Україна не відкриває кордон для паломників
Источник материала
loader
loader