Польща відправить своїх військових на турецько-сирійський кордон
Польща відправить своїх військових на турецько-сирійський кордон

Польща відправить своїх військових на турецько-сирійський кордон

Через загострення в Сирії біля власних кордонів Туреччина звернулася до партнерів по НАТО з закликом допомогти зі стабілізацією ситуації. Однією з перших відгукнулася Польща, яка направить на турецько-сирійський кордон військовий контингент з 80 воїнів.

Про те, що польські військові поїдуть у Туреччину повідомив голова Бюро національної безпеки (BBN) Павел Солох.

Польський президент Анджей Дуда вже підписав відповідний указ. Це буде перша в історії Польщі військова місія на території Туреччини.

Щоправда, вона матиме не бойовий характер. Суть місію полягає в збільшенні присутності систем авіаційного попередження, активності військово-морських сил і проведенні розвідувальних заходів.

Раніше польський президент вже підписував укази про військові місії держави в інших країнах – Латвії, Сицилії, Румунії, Кувейті й Іраку.

Ми позитивно відреагували на нещодавнє звернення Туреччини до союзників по НАТО у зв'язку з погіршенням ситуації з безпекою на сирійсько-турецькому кордоні,
– підкреслив Павел Солох.

Коротко про ситуацію на турецько-сирійському кордоні:

  • Нині на території Сирії триває війна, в якій беруть участь місцевий уряд, сирійські повстанці, курди, "ІДІЛ", Росія, Туреччина й США. Туреччина зацікавлена в безпечній обстановці біля своїх кордонів і вирішенні проблеми з сирійськими біженцями.
  • Для цього в регіоні Ідліб, що поряд з турецьким кордоном, було створено спеціальний регіон деескалації. Втім останнім часом курди все частіше стали влаштовувати там різні теракти, а ситуація в регіоні загострилася.
  • Лише 16 вересня сили сирійського диктатора Башара Асада атакували спостережний пункт ЗС Туреччини біля кордону. Втім вдалося обійтися без жертв.
Теги по теме
Польща НАТО Новости политики Василий Денисюк
Источник материала
Поделиться сюжетом