Зеленський привітав євреїв із Новим роком
Зеленський привітав євреїв із Новим роком

Зеленський привітав євреїв із Новим роком

Президент Володимир Зеленський привітав єврейську громаду України зі святом Рош-Гашана.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

"Прийміть мої вітання з нагоди нового 5781 року. Для вас ці дні завжди є часом для осмислення життя, самоаналізу та духовного налаштування на наступний рік. Сподіваємося, що для всіх нас він буде легшим, ніж рік, що минає", – зазначив Зеленський.З метою збереження життя та здоров'я людей українська влада була змушена обмежити масові заходи у країні, зокрема й частину традиційного відзначення цього свята в Умані.

"Але в Києві, Дніпрі, Умані, Єрусалимі, Нью-Йорку та в інших місцях планети єврейський народ молиться за мир і добробут. Ми дякуємо всім за розуміння та взаємодію у важливих питаннях безпеки людей", - додав він.

"Разом ми обов'язково зможемо подолати всі виклики, що постали перед нами, і наступного року повернутися до звичного ритму життя", – наголосив глава держави.Рош-Гашана - єврейський Новий рік. Традиційно відзначають його наприкінці вересня — на початку жовтня, впродовж двох днів. Цьогоріч святкування триватиме з 18 по 20 вересня.Щороку десятки тисяч євреїв-хасидів прямують до Умані, щоб відвідати могилу рабина Нахмана, засновника брацлавського хасидського руху.26 серпня Кабмін ухвалив рішення про заборону в'їзду іноземців в Україну з 29 серпня до 28 вересня через пандемію.

Источник материала
loader
loader