"Укрзалізниця" переводить тривагонний експрес на популярний регіональний напрямок у Черкаській області
"Укрзалізниця" переводить тривагонний експрес на популярний регіональний напрямок у Черкаській області

"Укрзалізниця" переводить тривагонний експрес на популярний регіональний напрямок у Черкаській області

"Укрзалізниця" планує направити дизель-поїзд виробництва Крюківського вагонобудівного заводу на маршрут Черкаси – ст. ім. Т. Шевченка (м. Сміла). Поїзд, який раніше курсував у сполученні Київ – Аеропорт Бориспіль – Київ, наразі проходить випробування на новому регіональному напрямку.

Про це сьогодні, 18 вересня, повідомляє пресслужба компанії. 

Раніше пасажирський дизель-поїзд підвищеного комфорту ДПКр-3 виробництва ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" курсував на маршруті Київ – Аеропорт Бориспіль – Київ. Але у березні 2020 року "Укрзалізниця" відставила його від експлуатації через карантинні обмеження. У зв’язку зі зменшенням кількості авіарейсів та відповідно попиту пасажирів на перевезення на цьому напрямку прийнято рішення задіяти поїзд на популярному регіональному маршруті в Черкаській області", - йдеться у повідомленні.

Для відновлення руху дизель-поїзда залізничники вже перевірили його технічний стан та виконали технічне обслуговування. Наразі поїзд проходить обкатку на маршруті між Черкасами та Смілою.

Нагадаємо, у складі дизель-поїзда 3 вагони: вагон 1 класу та два вагони 2 класу, загалом 170 місць для сидіння. Дизель-поїзд ДПКр-3 побудований у 2019 році у тривагонній комплектації на замовлення "Укрзалізниці".  Його максимальна експлуатаційна швидкість — 140 км/год. Поїзд обладнаний індивідуальними блоками крісел, столиками, розетками, моніторами. Для перевезення людей з інвалідністю на візках облаштований безбар’єрний простір: встановлений висувний пандус, передбачені місця для візків та просторий санітарний модуль.

Як повідомлялося, від п'ятниці, 25 вересня, "Укрзалізниця" відновлюєкурсування Інтерсіті+ Київ — Харків. Пасажирів обслуговуватимуть електропоїзди Hyundai. 

Відео Як планують оновити "Укрзалізницю" — Економічні новини

Як планують оновити "Укрзалізницю" наступного року та на скільки банки знизили депозитні ставки — про це одразу після курсів валют. 

Источник материала
Поделиться сюжетом