Мінекономіки підготувало проект стратегії розвитку вітчизняного ОПК
Мінекономіки підготувало проект стратегії розвитку вітчизняного ОПК

Мінекономіки підготувало проект стратегії розвитку вітчизняного ОПК

 ОПК на порозі глобальної трансформації / Фото ТСН

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства підготувало та направило до зацікавлених органів проект Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу України.

Як повідомляє прес-служба, документ розроблявся на основі результатів огляду оборонно-промислового комплексу, який вперше був проведений в Україні.

Стратегія

"Стратегія розвитку оборонно-промислового комплексу служить "дорожньою картою" розпочатих в країні реформ оборонно-промислового комплексу, і саме на її основі будуть актуалізовані та реалізовані Державна цільова програма реформування і розвитку оборонно-промислового комплексу України і Державна цільова програма створення та освоєння виробництва боєприпасів і продуктів спеціальної хімії", - цитує заступника Міністра економіки Світлану Панаіотіді прес-служба Мінекономіки.

Трансформація ОПК

Як сказано в повідомленні, метою розробленої стратегії є трансформація ОПК для кращого задоволення потреб сил безпеки та сил оборони для виконання завдань за призначенням в поточних і прогнозованих умовах безпеки середовища способом, який сприяє розвитку вітчизняної економіки.

"У проекті стратегії сформована чітка структура очікуваних результатів у вигляді ієрархії цілей. Мета реформування ОПК досягається шляхом реалізації п'яти стратегічних цілей, розподілених у порядку пріоритетності. Своєю чергою, кожна стратегічна мета розділена на кілька оперативних завдань, виконання яких є необхідною умовою для досягнення відповідної стратегічної мети", - йдеться в повідомленні.

У травні 2020 року Кабінет Міністрів затвердив звіт за підсумками огляду оборонно-промислового комплексу України. Після рішення Кабміну документ був внесений на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

Хронологія подій

5 березня 2020 року президент України Володимир Зеленський висловив переконання, що в уряді має бути посада міністра або віце-прем'єра з питань промисловості.

11 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в уряді розглядають питання про створення міністерства розвитку.

4 липня 2020 року Зеленський анонсував призначення віце-прем'єра з питань промисловості та ОПК.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Дмитро Шварц

Источник материала
Поделиться сюжетом