У Дніпрі викрили канал контрабанди психотропів з Росії, які продавали через інтернет-магазин
У Дніпрі викрили канал контрабанди психотропів з Росії, які продавали через інтернет-магазин

У Дніпрі викрили канал контрабанди психотропів з Росії, які продавали через інтернет-магазин

КИЇВ. 23 вересня. УНН. У Дніпрі викрили подружжя, які через інтернет-магазин збували медичні препарати та БАДи з вмістом психотропних речовин, які були контрабандою завезені з РФ. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Національної поліції України.

"Збут медичних препаратів та БАДів, які містили психотропні речовини, відбувався через інтернет-магазин. Як з’ясувалося в ході розслідування, до збуту причетні чоловік та жінка, мешканці міста Дніпра. 48-річна жінка виконувала роль менеджера інтернет-магазину та пропонувала клієнтам придбати препарати для лікування різних хвороб, підвищення імунітету і схуднення. Чоловік виконував роль кур’єра та через поштову службу розсилав "ліки" по всій Україні. Встановлено, що лікарські препарати містили у своєму складі психотропні речовини "сібутрамін" та "фенобарбітал" та були завезені в Україну контрабандою з Російської Федерації", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що 22 вересня поліцейські управління боротьби з наркозлочинністю в Дніпропетровській області спільно зі слідчими Дніпровського ВП провели ряд санкціонованих обшуків за місцем мешкання, в гаражах та автомобілях членів групи.

"В результаті були вилучені 1,5 тис. пігулок, понад 300 ампул, конвалюти та коробки з лікарськими засобами під різними торговими марками, які містять психотропні речовини та обіг яких в Україні обмежено. Вилучені препарати направили на експертизу. Також поліцейські виявили майже пів мільйона гривень, отримані від їх продажу", - додається у повідомленні.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Чоловіка затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Також поліція встановлює інших осіб, причетних до контрабанди та збуту психотропів.

Нагадаємо, прокуратура на Дніпропетровщині направила до суду обвинувальний акт стосовно 21-річної дівчини, яка робила “закладки” наркотиків та психотропів.

Теги по теме
полиция Наркотики Днепр и Днепропетровщина
Источник материала
Поделиться сюжетом