У Сенаті оприлюднили звіт про роботу в Україні сина Байдена
У Сенаті оприлюднили звіт про роботу в Україні сина Байдена

У Сенаті оприлюднили звіт про роботу в Україні сина Байдена

23 вересня, 2020, 19:04.

.

2 комітети Сенату: з національної безпеки та з питань фінансів оприлюднили звіт "Гантер Байден, Бурісма та корупція", в якому йдеться про діяльність сина кандидата в президенти США Джо Байдена в Україні.

Про це повідомляє Голос Америки.

У документі на 87 сторінок викладені деталі роботи Гантера Байдена у правлінні газової компанії Бурісма.

Автори звіту, сенатори-республіканці стверджують, що така діяльність створювала конфлікт інтересів, у час коли Джо Байден був віце-президентом і опікувався в адміністрації Україною.

"Голови комітетів в ході розслідування виявили, що адміністрація Обами знала що те, що Гантер Байден обіймав посаду в правлінні Бурісми було проблематичним і заважало ефективно втілювати стратегію щодо України", - йдеться у звіті.

Звіт визнає, що достеменно не зрозуміло, наскільки присутність сина Байдена в "Бурісмі" вплинула на політику щодо України дміністрації Обами.

Однак у документі зауважується, що чиновники попереджали адміністрацію про некоректність, яку створює участь сина Байден в правлінні української компанії.

Виборчий штаб Байдена одразу розкритикував звіт, назвавши його спробою союзників Трампа втрутитись у виборчий процес.

Зокрема, зауважили у штабі Байдена, у звіті йдеться про те, що Байден, на посаді віце-президента тиснув на Україну, наполягаючи на звільненні з посади генпрокурора Віктора Шокіна, буцімто, намагаючись зупинити розслідування проти власників "Бурісми".

Однак повідомлення у пресі та заяви свідчать про те, що проти "Бурісми" не велось активних розслідувань на час звільнення Шокіна і воно відповідало офіційній позиції США.

Теги по теме
Джо Байден расследование выборы в США
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны