Вибори-2020: для підвищення захисту волевиявлення у МВС хочуть створити чат-бот
Вибори-2020: для підвищення захисту волевиявлення у МВС хочуть створити чат-бот

Вибори-2020: для підвищення захисту волевиявлення у МВС хочуть створити чат-бот

КИЇВ. 23 вересня. УНН. У Центральній виборчій комісії відбулася робоча зустріч Голови Комісії Олега Діденка із заступником Міністра внутрішніх справ України Антоном Геращенком. Метою зустрічі став обмін думками і практичні напрацювання щодо поєднання зусиль відомств стосовно покращення взаємодії під час організації та проведення місцевих виборів 25 жовтня, передає УНН з посиланням на відділ взаємодії із ЗМІ секретаріату Комісії.

Під час зустрічі Голова ЦВК зазначив, що попередження будь-яких, навіть дрібних правопорушень слід взяти за основу майбутнього розширення співпраці з МВС, зробити його спільним пріоритетом, який допоможе досягти головної мети – проведення чесних виборів.

Разом з тим Діденко відзначив важливість інформаційної складової цього процесу. Ссторони домовилися найближчим часом напрацювати низку спільних заходів інформаційно-просвітницького характеру, в тому числі регулярних для масмедіа.

Передбачається, що на них також відбуватиметься поточне детальне інформування суспільства про хід організації та підготовки місцевих виборів.

Своєю чергою Геращенко поінформував про систему роботи правоохоронців та нові напрацювання щодо забезпечення доброчесності виборчого процесу. Зокрема, за його словами, вже досить дієво працює геоінформаційний аналітичний портал МВС України Інформаційно-аналітична система "Місцеві вибори 2020", який призначений для моніторингу здійснених правопорушень та відображення публічної інформації про стан громадської безпеки в режимі реального часу.

"Нашим наступним кроком невдовзі стане запуск нового технологічного продукту – Чат-боту "Вибори-2020", який значною мірою підвищить захист волевиявлення громадян", – зауважив заступник Міністра внутрішніх справ України.

На завершення зустрічі член Комісії Ірина Єфремова наголосила на важливості оперативної реалізації напрацьованих домовленостей на практиці.

"Днями завершується висування і реєстрація кандидатів різного рівня. Тому надважливо ще раз донести до всіх суб'єктів виборчого процесу міру відповідальності за ті чи інші порушення під час передвиборної агітації. В цьому ж контексті ми готові говорити окремо й про "день тиші" та інші не менш важливі етапи виборчого процесу. Не маю сумніву, що такого роду роз'яснювальна робота носитиме профілактичний характер, суттєво зменшить кількість проблем, сприятиме унеможливленню потенційних дій провокаційного характеру", - сказала вона.

Як повідомляв УНН, раніше ЦВК анонсувала інтерактивну інтернет-гру про вибори.

Теги по теме
выборы МВД ЦИК
Источник материала
Поделиться сюжетом