Лабіринт стереотипів: у Києві встановили інсталяцію на підтримку жінок у політиці
Лабіринт стереотипів: у Києві встановили інсталяцію на підтримку жінок у політиці

Лабіринт стереотипів: у Києві встановили інсталяцію на підтримку жінок у політиці

КИЇВ 24 вересня. УНН. Під Верховною Радою встановили мистецьку інсталяцію, яка покликана зруйнувати стереотипи про жінок у політиці. Сьогодні вона має переїхати під ЦВК, передає УНН.

Усередині лабіринту вісім інтерактивних кімнат. Перша - знайомить із контекстом проблеми. Наступні шість створені, щоб занурити відвідувачів в атмосферу бар'єрів, стереотипів і шаблонів, з якими стикаються жінки. Остання кімната символізує підтримку жінок, які йдуть у політику.

У лабіринті висміюють такі стереотипи щодо жінок у політиці: "головне покликання жінки — бути берегинею", "жінки — окраса сесійної зали", "жінки — слабка стать", "політика — це чоловічий клуб".

Інсталяція – частина кампанії із підтримки гендерної рівності у політичному житті "Йдеш у політику не одна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Токіо, Сінгапур, Париж: як світовими столицями керують жінки.

Мета кампанії – заохотити українців підтримувати всіх жінок, які балотуватимуться на місцевих виборах 2020, і підвищити обізнаність населення щодо стереотипів, проявів сексизму та насильства проти політично активних жінок.

"...Ти можеш йти у мери великого міста, куди потрапити, здається, важче (і дорожче), ніж злітати у космос, а можеш балотуватися на голову села, де ти народилася і де 20 років головою села був один і той самий дядько Петро, а може - ти йдеш у свій перший студентський парламент...Ти можеш бути із міста Чернівці, де сильні традиції самоврядування, або з маленького села Одеської області, де влада асоціюється лише із дерибаном землі біля моря, а може - з мальовничого містечка Черкаськоі області із очеретом та давньою занедбаною історією. Важливо, що ти йдеш у політику", - коментує інсталяцію у своєму Facebook народний депутат Альона Шкрум.

Проект реалізовано за участі громадських організацій "Український Жіночий Фонд" та "Інститут Розвитку Регіональної Преси", за підтримки Національного Демократичного Інституту, Швеції та Міністерства міжнародних справ Канади.

Інсталяція буде представлена під стінами ЦВК (місто Київ, площа Лесі Українки, 1) сьогодні, 24 вересня, в останній день реєстрації кандидатів на місцеві вибори.

Як писав УНН, вже відомо про висунення щонайменше 7 жінок на керівні посади міст і ОТГ на прийдешніх місцевих виборах в Україні.

Так, за крісло мера столиці буде боротися переможниця партійних праймеріз "Слуги народу" Ірина Верещук.

За пост мера у Хмельницькому — Інна Ящук, у Кропивницькому — Ольга Ковальова-Алокілі, у Сумах — парламентарій Тетяна Рябуха, у Миколаєві — Тетяна Домбровська, у Полтаві — Оксана Деркач.

Ще одна жінка буде претендувати на те, щоб очолити Львівську ОТГ — Оксана Юринець.

Цікаво, що у Києві, наприклад, експерти прогнозують вихід у другий тур з Кличком — Ірини Верещук. Також про високі шанси на перемогу жінки говорять і на мерських виборах і у Миколаєві.

Відзначимо, що за словами експерта з питань гендерної рівності Елли Ламах, світові тенденції показують, що настав час жінок-управлінців, які можуть вивести Україну з економічної кризи швидше за чоловіків.

Теги по теме
Новости политики
Источник материала
Поделиться сюжетом