20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Керівник Нацбанку спрогнозував, коли гривня зміцниться
Керівник Нацбанку спрогнозував, коли гривня зміцниться

Керівник Нацбанку спрогнозував, коли гривня зміцниться

Очільник Національного банку Кирило Шевченко на зустрічі з представниками Європейської бізнес-асоціації заявив, що валютна політика України не зміниться. Мовляв, курс гривні й надалі продовжуватиме формуватися ринком. Водночас він спрогнозував: зміцнення національної валюти може відбутися в жовтні – листопаді.

Державний регулятор лише буде згладжуватиме коливання як в один, так і в інший бік. Кирила Шевченка цитує Національний банк України у своєму фейсбуці.

У серпні пропозиція валюти була більшою, ніж попит. Тому курс гривні зміцнювався, а НБУ поповнював резерви. У вересні попит на валюту зріс з боку імпортерів, що зумовило певне послаблення гривні,
– пояснив Шевченко коливання курсу.

Він відзначив, що саме для злагодження цих коливань Національний банк відновив операції з продажу валюти. Втім очільник НБУ запевняє: фундаментального тиску на гривню немає.

"Є значна пропозиція валюти з боку експортерів. У жовтні – листопаді пропозиція валюти ймовірно зросте завдяки продажам аграріїв. У разі розвороту ринку НБУ не має наміру штучно стримувати укріплення гривні", – заявив очільник Нацбанку.

Що цьому передувало:

  • Раніше Національний банк України звинуватили в зумисному заниженні курсу гривні. Мовляв, таку вказівку новому керівництву регулятора дали в державній владі, аби курс відповідав державному бюджету.
Теги по теме
Новости Украины Нацбанк курс валют Гривна Василий Денисюк
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны