Виконання гімну перед уроками у столичних школах: суд визначить, чи законне рішення Київради
Виконання гімну перед уроками у столичних школах: суд визначить, чи законне рішення Київради

Виконання гімну перед уроками у столичних школах: суд визначить, чи законне рішення Київради

Минуло майже два місяці, відколи Київрада проголосувала за те, щоб в столичних школах навчаннярозпочиналося зі співу гімну України, як ось Окружний адміністративний суд відкрив провадження у справі за позовом щодо визнання протиправним це рішення.

Про це йдеться на сайті суду. 

"Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до Київської міської ради щодо визнання протиправним частково рішення №433/9512 від 30.07.2020 року "Про обов’язкове виконання Державного Гімну України у закладах загальної середньої освіти усіх типів та форм власності", - йдеться у повідомленні.

Позивач просить скасувати пункт 1.2. рішення, яким рекомендують виконувати Державний Гімн України у закладах загальної середньої освіти усіх типів та форм власності на початку кожного дня за участю учнів та вчителів.

Зазначимо, з національного гімну розпочинаються уроки у багатьох країнах, зокрема, у Туреччині, Китаї, Індії. У деяких школах Японії та США учні теж можуть співати гімн, проте це не обов’язково.

Суд розглядатиме справу призначив підготовче засідання у ній на 6 листопада 2020 року.

Нагадаємо:

  • 30 липня ввечері Київська міська рада вирішила, що у столичних школах учні перед заняттямищодня виконуватимуть гімн України. Автори проєкту такого рішення – "свободівці" Олег Бондарчук, Юрій Сиротюк та Ігор Мірошниченко. Вони вважають, що це буде сприяти вихованню патріотизму серед дітей.
  • Водночас наступного дня після збурення у соцмережах у Київраді наголосили, що виконання гімну у школах є лише рекомендацією,тобто остаточне рішення залишається за керівництвом школи.

    Відео Київрада проголосувала за те, щоб в київських школах навчання починалося зі співу гімну України: думки українців

    Днями Київрада проголосувала за те, щоб в київських школах навчання починалося зі співу гімну України. Реакціями "за" та "проти" буквально вибухнули соцмережі, після чого швидко з'явилося пояснення влади: рішення рекомендаційне. "Сніданок" вирішив дізнатися, як українці ставляться до такої ініціативи і на що зважати школам, які планують запровадити таку традицію.  

Источник материала
Поделиться сюжетом