"Динамо" в Києві рознесло "Гент" і вийшло у груповий раунд Ліги чемпіонів
"Динамо" в Києві рознесло "Гент" і вийшло у груповий раунд Ліги чемпіонів

"Динамо" в Києві рознесло "Гент" і вийшло у груповий раунд Ліги чемпіонів

Київське "Динамо" у матчі-відповіді плейоф раунду кваліфікації Ліги чемпіонів-2020/21 перемогло бельгійський "Гент" та пробилося до групової стадії турніру.

Першу зустріч у Бельгії кияни виграли з рахунком 2:1, а в домашньому поєдинку на НСК "Олімпійський" обіграли "буйволів" з рахунком 3:0.

"Динамо" з перших хвилин заволоділо ініціативою та швидко вийшло вперед. На 9-й хвилині матчу Владислав Супряга з правого флангу прострілив у воротарський, де Віталій Буяльський красивим ударом п’ятою переправив м’яч у сітку.

На 18-й хвилині "біло-сині" мали чудовий шанс подвоїти рахунок, але удар Миколи Шапаренка прийняла на себе стійка.

Проте в захисті підопічні Мірчі Луческу були далеко не безгрішними. На 21-й хвилині Ілля Забарний припустився жахливої помилки, подарувавши м’яч суперникам. Депуатр не став пробивати сам і віддав на ніким не прикритого Букарі, але той з вбивчої позиції не зумів переграти Георгія Бущана.

І все ж, на перерву кияни не лише пішли в ролі переможців, а ще і забили другий гол у ворота "Гента". На 35-й хвилині єдиний українець у складі бельгійського клубу в цьому матчі Ігор Пластун головою влучив собі в руку після подачі Жерсона Родрігеса з правого флангу - арбітр призначив пенальті.

Карлос Де Пена реалізував одинадцятиметровий бездоганним ударом у правий від себе нижній кут - без шансів для голкіпера, який вгадав напрямок польоту м'яча.

Ще до перерви кияни претендували на ще один пенальті - Супрягу збили біля лівого кута штрафного. Арбітр вказав на позначку, однак після підказки відеоасистентів змінив своє рішення, зафіксувавши офсайд у форварда "Динамо".

До розгрому кияни довели справу на початку другого тайму. Фортуна збив Супрягу під час ривка Владислава в правий фланг штрафного - арбітр призначив 11-метровий, який вже не було скасовано. Бити цього разу взявся Родрігес і розклав м'яч і голкіпера по різних кутах - 3:0.

  • Для "біло-синіх" це буде перша участь у груповому етапі за останні 4 роки. У сезоні-2016/17 "Динамо" посіло останнє місце у своїй групі.
  • Таким чином, Україну на груповому етапі турніру представлятимуть дві команди - "Динамо" та "Шахтар", який вийшов напряму як чемпіон країни.
  • Жеребкування "еліти" Ліги чемпіонів відбудеться 1 жовтня. Матчі першого туру - 20 жовтня.
Источник материала
loader
loader