Хомчак припускає відновлення локальних боїв на Донбасі попри перемир'я
Хомчак припускає відновлення локальних боїв на Донбасі попри перемир'я

Хомчак припускає відновлення локальних боїв на Донбасі попри перемир'я

Наразі на лінії розмежування на Донбасі діє повний і всеосяжний режим припинення вогню \ фото УНІАН

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак не відкидає ймовірність відновлення локальних бойових дій на Донбасі.

Як повідомили в Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ, про це Хомчак заявив на засіданні очільників збройних сил країн Вишеградської групи у форматі з Україною, яка відбулась у Варшаві (Польща).

Хомчак поінформував партнерів про безпекову обстановку на Донбасі, триваючу російську агресію й про ситуацію на лінії розмежування в рамках проведення операції Об’єднаних сил.

«На лінії розмежування на Донбасі діє повний і всеосяжний режим припинення вогню. Його запровадження дозволило суттєво знизити вогневу активність противника, однак ймовірність відновлення локальних бойових дій залишається», – заявив Хомчак та наголосив на важливості подальшої міжнародної підтримки України з протидії агресору і взаємодії її з НАТО і ЄС у цьому контексті.

Режим припинення вогню на Донбасі

  • 22 липня учасники Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) з урегулювання ситуації на Донбасі дійшли згоди щодо повного і всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня.
  • 6 вересня ворог порушив режим припинення вогню на Донбасі, здійснивши обстріли українських позицій. Загинув український військовий, ще одного було поранено.
  • Сьогодні бойовики поранили на Донбасі українського військового. Вони обстріляли позиції ЗСУ біля Зайцевого з підствольного гранатомета.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Костянтин Гончаров

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader