Єдиний вцілілий курсант в авіакатастрофі під Чугуєвом дав важливі покази слідчим ДБР
Єдиний вцілілий курсант в авіакатастрофі під Чугуєвом дав важливі покази слідчим ДБР

Єдиний вцілілий курсант в авіакатастрофі під Чугуєвом дав важливі покази слідчим ДБР

Курсант В'ячеслав Золочевський, який єдиний вижив в авіакатастрофі літака Ан-26 під Чугуєвом, є головним свідком у цій справі і його вже допитали слідчі ДБР. Покази курсанта допомогли слідству встановити події, які передували трагедії, зокрема, він розповів дані, які спростять процедуру ідентифікації тіл загиблих.

Про це сказав керівник управління ГСУ ДБР Ярослав Льошенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Невідкладно з ним ( В'ячеславом  Золочевським - ред.) проведено необхідні слідчі дії, встановлено особливості й деталі події, яка мала місце. З'ясувалося питання розміщення екіпажу: хто де перебував... Його свідчення наразі важливі більше в тому, хто де сидів, щоб ми хоча б приблизно орієнтувалися з метою ідентифікації тіл загиблих, а також для прискорення процедури передання тіл родичам", - зауважив Льошенко.

Також В'ячеслав Золочевський надав й інші свідчення у справі, які дали змогу слідству встановити події, котрі передували авіакатастрофі. Втім ці дані в ДРБ не озвучують, оскільки слідство ще триває.

Наразі допитано понад 50 свідків, призначено 26 судово-медичних експертиз, відібрано біологічні зразки у всіх рідних загиблих для ідентифікації тіл екіпажу. Крім того, слідчі працюють з документами щодо планування та проведення польотів.

Станом на зараз у слідчих є чотири основних версій авіатрощі (технічні несправності, неналежне виконання службових обов'язків екіпажем, керівництвом польотів, неналежний ремонт й обслуговування літака - ред.), але після технічного розслідування буде уточнено версії.

"А також призначено відповідну комплексну військово-комісійну експертизу. Нині вирішується питання про призначення вибухотехнічної експертизи, після її проведення ми також уточнюватимемо наші версії", - пояснив керівник ГСУ ДБР Максим Борчаковський.

Відео Спалах і жахливе полум'я: очевидці зняли на відео Чугуївську трагедію

Дев'ята вечора, траса поблизу Чугуєва. Правоохоронці перекривають дорогу, десятки пожежників намагаються загасати жахливе полум'я, потужні прожектори освітлюють місце трагедії. Хронологію подій учорашнього вечора з відео свідків, які зафільмували, як падає і займається літак  біля траси Київ – дивіться далі у сюжеті.  

Спалах і жахливе полум'я: очевидці зняли на відео Чугуївську трагедію
Источник материала
loader
loader