У Києві затримали ромів-крадіїв, які намагалися підкупити керівника поліції вокзалу: чим нетипова ця справа
У Києві затримали ромів-крадіїв, які намагалися підкупити керівника поліції вокзалу: чим нетипова ця справа

У Києві затримали ромів-крадіїв, які намагалися підкупити керівника поліції вокзалу: чим нетипова ця справа

На Київському залізничному вокзалі затримали групу з шести злодюжок. Їй спіймали на спробі дати хабаря керівнику поліції вокзалу. Також цих ромів підозрюють в крадіжці, організованою злочинною групою. Однак вони все заперечують.  

Чим ця справа може відрізнитись від інших схожих затримань - йдеться в сюжеті ТСН.19:30

Зловмисники діяли за злагодженою схемою: доки одні відволікали потерпілих, інші "чистили" їхні кишені та сумки. До складу злочинної групи входили чотири чоловіки та дві жінки, усі з Берегова Закарпатської області віком від 24-х до 30-ти років.

Сьогодні шістьом ромам обирали запобіжні заходи. Слідчі впевнені, що це затримання не має завершитись виходом цих людей на волю, бо інкриміновані їм статті дуже серйозні. 

На оперативному відео чути, як чоловік російською пропонує комусь платити за недоторканність. Далі - затримання за підозрою у передачі хабаря поліцейському - щоб їх на вокзалі не чіпали. Правоохоронці переконують, що розробка була ретельною, мовляв, усе задокументували.

Прокуратура зачитує підозру. Інкриміновані усім з групи злочини тягнуть аж до 12 років тюрми. Тому просять найтяжчий запобіжний захід - тримання під вартою або мільйон гривень застави.

"Наразі злочини інкриміновані підозрюваним, носять системний характер. Ця дівчина (підозрювана Олена - ред.) раніше за підозрою в крадіжках вже неодноразово виходила під заставу. І от знову в суді. Її взяли під варту із альтернативою застави у 210 тисяч гривень", - каже прокурор Іван Ладний. 

Така сума дівчину засмучує, а адвокат цим рішенням незадоволений. А для Йосипа, якого слідство називає організатором злочинної групи прокурори запросили перекладача з угорської мови, мовляв іншої мови він не розуміє. Втім, на оперативному відео Йосип говорить російською, а в суді - її вже не розуміє.

Етнічні групи вже давно закорінилися на вокзалі. ТСН вже розповідала про рейди на вокзалі, часто їх здійснюють активісти. До суду крадіжки доходять, але і застави, переважно мізерні, і покарання відносно невеликі штрафи. Тому після суду ці люди знову вчиняють крадіжки на вокзалі або вулицях.

Роми отаборились на вокзалі, бо їм тут дозволяють бути правоохоронці. Це позиція адвоката одного з підозрюваних Сергія Коломійця. Історію із хабарем називає провокацією, щоб показати прозорість правоохоронних органів. В поліції Києва заперечують. Мовляв, навпаки, роблять все, щоб людей на вокзалі не оббирали. 

Відео У столиці групу злодюжок затримали на спробі дати хабаря керівнику поліції вокзалу

Групу злодюжок із столичного залізничного вокзалу затримали на спробі дати хабаря керівнику поліції цього вокзалу. Також цих шістьох ромів підозрюють у крадіжці організованою злочинною групою. Сьогодні їм обирали запобіжні заходи. Вони все заперечують. Чим ця справа може відрізнитися від інших схожих затримань – у сюжеті.

У столиці групу злодюжок затримали на спробі дати хабаря керівнику поліції вокзалу
Источник материала
loader
loader