Суд не задовільнив апеляцію у справі про держзраду Януковича
Суд не задовільнив апеляцію у справі про держзраду Януковича

Суд не задовільнив апеляцію у справі про держзраду Януковича

2 жовтня Київський апеляційний суд не задовольнив скарги адвокатів президента-втікача Віктора Януковича і залишив чинним вирок, яким його засуджено до 13 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Колегія суддів апеляційної інстанції визнала обґрунтованими доводи прокурорів та залишила без змін вирок, яким експрезидента засуджено за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111; ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України та призначено остаточне покарання - 13 років позбавлення волі.

Прокурори довели, що своїми умисними протиправними діями Янукович вчинив злочин проти основ національної безпеки України – державну зраду, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній недоторканості та державній безпеці України, а саме надання іноземній державі – РФ та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (ч. 1 ст. 111 КК України). Також своїми умисними протиправними діями утікач вчинив злочин проти миру, а саме пособництво у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України).

Нагадаємо, 12 травня Януковича заочно заарештував суд у справі про організацію масових вбивств під час Революції Гідності. За тиждень до цього його заочно заарештували у справі про узурпацію влади.

Відео База замість дачі: що залишилося від Януковича у його колишніх володіннях

Будинок, який побудували для президента-втікача ще за часів його керування Донецької області, надалі є закритою територією. Щоправда, там базуються не політики, а солдати. Колись чиновницька, а тепер воєнна база – в оточенні відпочивальників, а від ворожої Росії відділяє лише море. Що залишилося від Януковича в колишніх володіннях - дивіться у сюжеті.

База замість дачі: що залишилося від Януковича у його колишніх володіннях
Источник материала
loader
loader