Угода про партнерство та 1,25 млрд фунтів на флот: Зеленський назвав візит до Британії історичним
Угода про партнерство та 1,25 млрд фунтів на флот: Зеленський назвав візит до Британії історичним

Угода про партнерство та 1,25 млрд фунтів на флот: Зеленський назвав візит до Британії історичним

Президент України Володимир Зеленський 7 жовтня розпочав офіційний візит до Великої Британії.

Українська делегація планує підписати Угоду про стратегічне партнерство і торгівлю, меморандум щодо розбудови військово-морського флоту та меморандум про запровадження україномовних аудіогідів у британських музеях.

Про це глава держави розповів в відеокоментарі, повідомляє "Укрінформ".

“Дуже важливий візит, я вважаю, що історичний візит. Перш за все, очікуємо зустріч із Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном — предметна буде зустріч, підпишемо важливу історичну угоду про стратегічне партнерство і про торгівлю між нашими країнами, яка дає можливість продовжити угоду про вільну торгівлю і розширити цю угоду після того, як Велика Британія вийде з ЄС”, - зазначив президент.

Він також анонсував підписання меморандуму щодо розбудови військово-морського флоту.

“Важливий стратегічний документ, на військово-морській базі підпишемо цей меморандум на суму 1,25 млрд фунтів стерлінгів. Ми всі віримо, що знов з’явиться військово-морський флот в Україні, й це перший такий важливий потужний крок”, - підкреслив Зеленський.

Також президент сподівається отримати підтримку щодо одного з пріоритетних для України питань - це інфраструктура для психологічної реабілітації для воїнів, для наших ветеранів. 

Він розповів, що матиме зустріч і з українською громадою, представниками бізнесу та мером London City.

Водночас президент зазначив, що зустрічі матимуть й інші члени української делегації. Зокрема, перша леді Олена Зеленська планує підписати меморандум про появу україномовних аудіогідів у відомих британських музеях.

Нагадаємо, резидент Володимир Зеленський з дружиною 7-8 жовтня перебуватимуть з офіційним візитом у Великій Британії.

В рамках візиту вже відбулася зустріч з королевською родиною, на якій обговорили низку важливих питань. Королева Єлизавета II, яка в умовах пандемії перебуває у Віндзорському замку, делегувала онукові і його дружині свої повноваження. Це перша аудієнція, яку принц Вільям і його дружина дали в палаці з часу початку карантину.

Відео Україна та Британія готують масштабний договір про співпрацю

Україна та Британія мають підписати масштабний договір про співпрацю. Про це говоритимуть під час візиту президента Зеленського до Лондона. Це буде перший візит глави іноземної держави до Королівства з початку локдауну через коронавірус. Українська делегація вже прибула до Британії. Більше деталей – у прямому включенні.

Україна та Британія готують масштабний договір про співпрацю
Источник материала
loader
loader