У прифронтових районах Донбасу все ж відбудуться вибори, але лише до районних рад
У прифронтових районах Донбасу все ж відбудуться вибори, але лише до районних рад

У прифронтових районах Донбасу все ж відбудуться вибори, але лише до районних рад

У деяких підконтрольних Україні районах Донецької і Луганської областей, які розташовані на лінії розмежування, все ж відбудуться вибори, але лише до районних рад. А ось вибори членів до інших органів місцевого самоврядування залишаються під забороною.

Про це сказав представник Центральної виборчої комісії, колишній народний депутат від "Партії регіонів" і "Опозиційного блоку" у кількох скликаннях Юрій Мірошніченко в інтерв'ю "Радіо Свободі". 

За його словами, навколо обґрунтованості виборів районних рад "була велика дискусія". "Але все ж таки ЦВК, виконуючи Конституцію України, призначила ці перші вибори до районів. І в інший спосіб ми не могли діяти. Тому люди оберуть собі зокрема районні ради", – пояснив він. 

Так, вибори районних рад відбудуться і в тих громадах, де скасовані вибори міських, сільських та селищних рад.

"Ті 18 територіальних громад, які в Донецькій і Луганській областях не зможуть собі обрати локальні ради і своїх мерів в територіальних громадах (ви знаєте, що за інформацією, яку надали військово-цивільні адміністрації, у восьми територіальних громадах в Луганській області і в 10 у Донецькій області не відбудуться вибори до територіальних громад з питань безпеки, з підстав безпеки), але районні ради будуть на всій контрольованій Україною території сформовані, зокрема і в Донецькій, і в Луганській областях", – заявив Мірошніченко.

Нагадаємо:

  • Раніше ЦВК визначила окуповані території Донбасу, а також підконтрольні Україні території біля лінії розмежування як території, на яких неможливе проведення місцевих виборів цієї осені. До них також ввійшли райони, віддалені від зони бойових дій, де раніше вибори і президента, і парламенту проводилися.
  • До переліку таких громад входять 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 – Сєвєродонецького і Щастинського районів Луганської області". 
Источник материала
Поделиться сюжетом