Посварити Україну та Польщу мріє чимало недругів, – Зеленський
Посварити Україну та Польщу мріє чимало недругів, – Зеленський

Посварити Україну та Польщу мріє чимало недругів, – Зеленський

Лідер Польщі Анджей Дуда прибув з офіційним візитом до України. Окрім низки політичних та економічних угод, президенти України та Польщі обговорили історичні питання та вирішили розбіжності.

Володимир Зеленський наголосив, що є чимало недругів, які мріють посварити Україну та Польщу. Про це президент України сказав під час спільної пресконференції, повідомляє 24 канал.

Зеленський наголосив, що Україна та Польща повинні існувати у мирі, злагоді, дружбі та взаємоповазі й ніяк інакше. 

Маємо завжди пам'ятати, що посварити Україну та Польщу мріють чимало наших недругів. І всім їм ми можемо сказати лише одне: "Не дочекаєтеся". Я впевнений, що між нашими країнами не може бути жодних суперечок, крім однієї: в яких саме українських та польських містах провести зимові Олімпійські ігри або Чемпіонат світу з футболу, – підкреслив український лідер.

У відповідь на це Анджей Дуда подякував за прийом в Україні та можливість віддати честь польським жертвам Сталінського геноциду. Він нагадав, що і поляки, і українці постраждали від злочинного режиму. 


Дуда вшанував пам'ять замордованих НКВС 3435 польських в'язнів / Фото з твіттеру Анджея Дуди

Польський президент висловив сподівання, що відносини з Україною будуть поглиблюватися. 

Попри різні болісні аспекти нашої історії, ми відкрито про них говоримо та реалізуємо чіткі поступки у взаємних відносинах,
– сказав Дуда. 

Він додав, що Польща підтримує територіальну цілісність України. За словами Дуди, у 2022 році Польща головуватиму в ОБСЄ. Польський президент запевнив, що питання суверенітету України будуть пріоритетом.

Крім того, президенти України та Польщі засудили акти наруги над українськими пам'ятками культури та місцями пам'яті у Польщі й польськими пам'ятками культури та місцями пам'яті в Україні. Вони закликали відповідні органи влади здійснювати належну опіку над ними. 

Теги по теме
Владимир Зеленский Новости Украины Польща Новости политики ОБСЕ Президент Украины Алена Захарова
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader