Зеленський про спроби посварити Україну та Польщу: не дочекаєтесь
Зеленський про спроби посварити Україну та Польщу: не дочекаєтесь

Зеленський про спроби посварити Україну та Польщу: не дочекаєтесь

Зеленський зустрівся з Дудою / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україну та Польщу мріють посварити «чимало недругів», але вони цього не дочекаються.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на спільній з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою прес-конференції в Києві.

«Ми з паном Дудою переконані, що Україна та Польща не можуть співіснувати інакше, як у мирі, злагоді, дружбі та взаємоповазі. Маємо завжди пам’ятати, що посварити Україну та Польщу мріють чимало наших недругів. І всім їм можемо сказати тільки одне: не дочекаєтесь», - зазначив Зеленський.

Глава держави висловив впевненість, між Україною та Польщею взагалі не може бути жодних суперечок, крім однієї – в яких саме українських та польських містах провести спільні зимові Олімпійські ігри або Чемпіонат світу з футболу.

Відносини України та Польщі

  • Відносини Києва та Варшави останніми роками ускладнюються чутливими питаннями історичної пам'яті та проблемами оцінки трагічних подій першої половини ХХ століття. 
  • Польські політики неодноразово критикували Україну за вшанування діячів ОУН-УПА. 

Дуда в Україні

  • Президент Польщі Анджей Дуда прибув перебуває в Україні з триденним візитом.
  • Сьогодні відбувається політична частина візиту. Дуда зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Він також має зустрітись з Головою ВР Дмитром Разумковим і Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.
  • Третій день візиту Дуди буде присвячений економічним питанням. Очікується підписання важливих угод.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Дмитро Захаров

Источник материала
loader
loader