"Санкції мають тривати до деокупації": Дуда заявив, що Польща готова до участі в міжнародній платформі щодо Криму
"Санкції мають тривати до деокупації": Дуда заявив, що Польща готова до участі в міжнародній платформі щодо Криму

"Санкції мають тривати до деокупації": Дуда заявив, що Польща готова до участі в міжнародній платформі щодо Криму

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що санкції проти РФ за незаконну анексію Криму мають тривати до повної деокупації півострову. А також підтвердив підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Про це президент Польщі Анджей Дуда сказав на брифінгу 12 жовтня у Києві.

Він запевнив, що Польща повністю підтримує Україну щодо повернення кордонів країни до міжнародно визнаних. А також його країна переконана у тому, що Крим окупований, і про це говорять на міжнародних форумах.

"А це означає як повернення контролю України над частиною Луганської та Донецької областей, так і повернення контролю над Кримом. Ми стоїмо на позиції, що Крим окупований, говоримо це не тільки в Києві і Варшаві, а й на міжнародних форумах. Санкції у зв'язку з російською агресією є абсолютно натуральними і вважаємо, що доти, поки не закінчиться деокупація, політика санкцій має тривати", - зазначив Дуда.

Крім того, як повідомили в Офісі президента України, Дуда висловив готовність участі Польщі в міжнародній платформі із деокупації Криму. А також підтвердив готовність надавати подальшу підтримку перетворенням в Україні.

"Наголошуємо на повазі України та Республіки Польща до міжнародного права та основних принципів міжнародних відносин, одночасно закликаючи до припинення незаконної окупації Автономної Республіки Крим та агресії, що триває на Донбасі. Республіка Польща висловлює зацікавленість щодо взаємодії з Україною у межах міжнародної платформи з деокупації Автономної Республіки Крим", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на спільном брифінгу з польським президентом Володимир Зеленський заявив про рішення щодо відкриття нового Генерального консульства України упольському місті Вроцлав.

Раніше Еміне Джапарова розповіла про намір України провести "Кримський саміт" у межах міжнародної платформи щодо деокупації Криму взимку 2021 року. Одна з можливих попередніх дат – День опору Криму російській окупації 26 лютого. Ключовим завданням "Кримської платформи" є актуалізація теми деокупації півострова на найвищому міжнародному рівні. До перемовин мають намір запросити РФ, але в МЗС не очікують, що Кремль погодиться.  

Відео Анджей Дуда та Володимир Зеленський ведуть переговори щодо двостороннього співробітництва

У краватках, масках і без рукостискань. До України з триденним офіційним візитом прибув президент Польщі Анджей Дуда. На ґанку Маріїнського палацу польського лідера з дружиною зустрічало президентське подружжя Зеленських. Дуда назвав візит особливо важливим у період пандемії, оскільки багато господарських секторів залежать від налагодження ще кращого міжнародного співробітництва та прийняття конкретних рішень. Сьогодні Дуда зустрічається з першими особами України. Політичні переговори присвячені двосторонньому співробітництву, НАТО, а також регіональним питанням.    

Анджей Дуда та Володимир Зеленський ведуть переговори щодо двостороннього співробітництва
Источник материала
loader
loader