Хто і чого більше не зробив: у Харкові через COVID-19 погиркалися облрада і облдержадміністрація
Хто і чого більше не зробив: у Харкові через COVID-19 погиркалися облрада і облдержадміністрація

Хто і чого більше не зробив: у Харкові через COVID-19 погиркалися облрада і облдержадміністрація

У Харкові на сесії сталася перепалка між представниками облради і облдержадміністрації. Чиновники посварилися через те, на кому лежить провина за ситуацію, що склалася з COVID-19 в області.

Про це повідомляє "Суспільне".

Перший заступник голови Харківської облради Володимир Скоробагач розкритикував роботу облдержадміністрації у боротьбі з COVID-19. В свою чергу голова Харківської ОДА Олексій Кучер відповів, що провина у ситуації, що склалася, лежить на тих, хто п'ять років "нічого не робив".

Скоробогач виступив одразу після доповіді про ситуацію з лікуванням коронавірусу в регіоні заступника Олексія Кучера Тараса Пастуха.

"Якось у вас гладко проходить, "є проблеми". У нас просто катастрофічна ситуація, яка викликана, я вважаю, роботою департаменту охорони здоров'я. В якому стані палати? Які ліжка? Куди везуть людей? Людей залишають вдома! Робота провалена однозначно. І те, що ви кажете, ми у майбутньому робитимемо, це все х*рня! Просто чистої води відписка!" — заявив він.

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер теж не ліз за словом у кишеню і відповідав опоненту різко.

"Х*рню це ви зараз городите. Тому що жодних немає прикладів, які говорили б про те, що у нас в департаменті хаос. Конкретні приклади. Що ви конкретно робили п'ять років для того, щоб була інша ситуація? Ні *ера не робили!" — сказав Кучер.

Він додав, що в облдержадміністрації постійно вирішують питання кисню для хворих.

"Ми вдень і вночі займаємося тим, щоб у наших людей був кисень! Щоб було достатньо ліжок! Саме ми приймаємо рішення і беремо на себе відповідальність! А ви займаєтеся балаканиною. Самою натуральною, постійно!" — заявив Кучер.

Далі Скоробагач з криками встав з крісла і підійшов у бік Кучера зі словами "Не др*чіть...", потім вдарив по столу і по кріслу заступника голови облради Віктора Коваленка. Голова облдержадміністрації Кучер відповів, що це Скоробагач нічого не робив, а депутата облради Дмитра Булаха, який теж критикував ХОДА, назвав трутнем.

Далі всі потроху заспокоїлися і засідання продовжилося. 

Нагадаємо, що ситуація з захворюваністю на коронавірус у Харківській області дуже складна. Госпіталізувати хворих, які потребують кисневої підтримки та інтенсивної терапії, вже "майже неможливо". 

Источник материала
Поделиться сюжетом