Солярій, тренажери та педикюр: як живуть VIP-коні в елітних комплексах та хто їхні власники
Солярій, тренажери та педикюр: як живуть VIP-коні в елітних комплексах та хто їхні власники

Солярій, тренажери та педикюр: як живуть VIP-коні в елітних комплексах та хто їхні власники

VIP-коні та їхні господарі. Журналісти ТСН познайомилися з тими, хто обирає один із найдорожчих видів спорту. 

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30. 

ТСН завітала в елітний заміський комплекс, що в селі під Києвом, у день змагань із конкуру - це коли коні на швидкість долають перешкоди. Тут у кожного коня ексклюзивна укладка, а скакуни на будь-який смак, але не на кожен гаманець. Вартість коня стартує від 10 тисяч євро і аж до 3 мільйонів євро.

Депутат Костянтин Бондарєв придбав першого коня вісім років тому. Він покинув автоспорт і захопився кінним. Не приховує: утримувати коня-спортсмена в рази дорожче за елітну машину. "Проша його звуть", - каже депутат.

У місяць на утримання такого коня, як Проша, йде від чотирьох до 20 тисяч євро. І це не кажучи про одяг. У Проші - шапочка ручної роботи з вишивкою, а шолом для вершника, який одягають для безпеки, тягне на 200 євро.

Коні регулярно займаються на тренажерах, відвідують солярій та стоматолога. Раз на сорок днів їм роблять педикюр. 

Солярій коням потрібен узимку, розповідає власник стайні Радіон Редько. "Щоб вітамін D отримувати, їх після мийки ставлять у солярій, щоб засмагали 15-20 хвилин", - каже Радіон.

Харчування чотириногих спортсменів - це ще один ритуал. Їх годують порційно, спеціальними мюслями та вітамінними добавками.

У кінний клуб усією родиною приїжджають на "Мазераті", "Бентлі", "Лексусах", "Мерседесах". На трибунах жінки в трендових окулярах та блейзерах. Часто сюди привозять дітей, щоби ті відірвались од ґаджетів.

Одинадцятирічний господар Кульбіта верховою їздою захопився, коли з батьками жив у Британії. Скільки коштував його кінь - Давид у батьків не цікавився. Вершникам у зовнішній вигляд також потрібно немало вкластися: взуття від 300 євро, бриджі 200 євро, жилет ще 200 євро, рукавички шкіряні 100 євро та батіг від 50 євро.

Відео Життя VIP-скакунів: чому утримувати коня-спортсмена в рази дорожче за елітну машину

VIP-коні та їхні господарі. Журналісти ТСН познайомились з тими, хто обирає один з найдорожчих видів спорту. Чому коней порівнюють з елітними спорткарами, і чому ми можемо тільки позаздрити деяким скакунам, дивіться у сюжеті.  

Источник материала
Поделиться сюжетом