Через пандемію COVID-19 Світовий банк прогнозує серйозну економічну кризу
Через пандемію COVID-19 Світовий банк прогнозує серйозну економічну кризу

Через пандемію COVID-19 Світовий банк прогнозує серйозну економічну кризу

Пандемія коронавірусу може стати причиною серйозної економічної кризи.

"Це почалося не як фінансова криза, але переростає в серйозну економічну кризу з дуже серйозними фінансовими наслідками. Попереду довгий шлях", -  заявила 16 жовтня головна економістка Світового банку Кармен Рейнхарт, інформує Bloomberg Television.

Відповідаючи на питання про те, чи не є покупка облігацій центральними банками для підтримки низької прибутковості  грою з нульовою сумою, оскільки всі це роблять, економістка сказала: "Це війна. Під час війни уряди фінансують свої військові витрати, як можуть, і прямо зараз в цьому є гостра потреба".

"Сценарій, в якому ми знаходимося, не є стійким", - додала вона.

Раніше у МВФ заявили, що за 9 місяців різко зросли показникибезробіття, бідності та істотно підвищився ризик для економік країн із низьким доходом.

Своєю чергою, експерти Bloomberg загалом прогнозують, що пандемія коронавірусної інфекції може позбавити світову економіку понад 5 трильйонів доларів зростання протягом наступних двох років, а ситуація загалом вже гірша, ніж 2008 року.

Відео Через недугу близько 60 мільйонів людей у світі можуть опинитися на межі бідності - Світовий банк

До 5 мільйонів наближається кількість інфікованих коронавірусом у світі, майже 2 мільйони одужали, тоді як близько 325 тисяч померли від ускладнень. Світовий банк застерігає - через недугу близько 60 мільйонів людей у всьому світі можуть опинитися на межі бідності. Тим часом у світі активно рухаються до послаблення карантину. Як у світі готуються до нових умов життя  - у сюжеті.       

Источник материала
Поделиться сюжетом