"Станемо зразком для всього світу": Словаччина анонсувала загальнодержавне тестування на коронавірус
"Станемо зразком для всього світу": Словаччина анонсувала загальнодержавне тестування на коронавірус

"Станемо зразком для всього світу": Словаччина анонсувала загальнодержавне тестування на коронавірус

Словаччина планує протестувати на новий тип коронавірусу COVID-19 всіх жителів країни, яким більше десяти років.

Про це прем'єр-міністр країни Ігор Матович заявив на пресконференції в Братиславі в суботу, 17 жовтня, пише агентство TASR. 

Він зазначив, що тестування буде безкоштовним, однак, не пояснив - обов'язковим чи добровільним.

За словами прем'єра Словаччини, тестування населення проводитимуть у наступні два тижні у вихідні. Спочатку його проведуть у регіонах з найбільшим поширенням коронавірусу, а потім, через тиждень, 31 жовтня і 1 листопада, протестують населення в інших регіонах, передає агентство dpa.

Як повідомляється, щоби не перевантажувати медпрацівників, до організації та проведення масового тестування залучать поліцію і військових.

По всій країні буде відкрито близько 6 тисяч медичних дільниць, на яких населення Словаччини, яке становить близько 5,5 мільйона осіб, зможе зробити тест.

За словами словацького прем'єра, для уникнення черг на дільницях, громадяни країни приходитимуть на тестування у певний проміжок часу в залежності від алфавітного порядку.

Матович також повідомив, що уряд готував цей план протягом трьох тижнів і вже замовив близько 13 мільйонів тестів. "Якщо нам це вдасться, ми зможемо стати зразком для наслідування для всього світу",- сказав прем'єр-міністр.

За його словами, більш детальна інформація про цю операцію, як очікується, з'явиться після позачергового засідання уряду в неділю.

Нагадаємо, уряд у Словаччині через погіршення епідемічної ситуації в країні оголосив надзвичайний стан і запровадив нові карантинні обмеження. 

Відео Країни Європи посилюють карантин через стрімке зростання випадків COVID-19

Комендантська година, обмеження контактів, заборони на вечірки та нічний продаж алкоголю. Європейські країни повертають суворі карантинні обмеження через стрімке зростання нових випадків коронавірусу. Але суворого локдауну, такого, як був навесні, все ще сподіваються уникнути. Загальна кількість інфікованих COVID-19 у світі - вже майже 40 мільйонів. При цьому у ВООЗ попереджають: друга хвиля пандемії лише розпочинається.  

Источник материала
Поделиться сюжетом