В Афганістані вибухнуло заміноване авто: постраждали десятки мирних жителів
В Афганістані вибухнуло заміноване авто: постраждали десятки мирних жителів

В Афганістані вибухнуло заміноване авто: постраждали десятки мирних жителів

В Афганістані у неділю, 18 жовтня, в результаті вибуху начиненого вибухівкою автомобіля біля поліцейської дільниці загинули щонайменше 20 осіб. Напад стався вранці в провінції Гор. Представник МВС Тарік Аріан назвав інцидент "терористичною атакою".

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Ірану.

За даними поліції, в результаті вибуху постраждали мирні жителі.

Жодна з груп не взяла на себе відповідальність за напад, хоча у подібних інцидентах раніше звинувачували талібів.

Місія ООН зі сприяння Афганістану задокументувала понад 1280 смертей афганських мирних жителів в першій половині 2020-в основному внаслідок бойових дій між афганськими урядовими силами та бойовиками Талібану.

Нагадаємо, на початку жовтня поблизу резиденції губернатора округу Ганіхіл в провінції Нангархар на сході Афганістанувибухнув замінований автомобіль. Уточнюють, що жертвами вибуху стали щонайменше 15 людей, а поранення отримали понад 30. Як видно із кадрів оприлюднених в Мережі, на місці вибуху утворилась величезна вирва. Пошкоджено все навкруги. 

Відео У сутичках в Афганістані гинуть бойовики та місцеві – Секретні матеріали

Вже декілька днів тривають запеклі сутички в Афганістані. Місцеві ЗМІ повідомляють про численні втрати серед бойовиків та місцевого населення. Зіткнення, які відбуваються впродовж останньої доби, стали першими з моменту початку мирних перемовин між Талібаном та Афганістаном у Катарі. Вони розпочалися 12 вересня і повинні були покласти край багаторічному військовому конфлікту. Чому миру не вдалося досягти, аналізували наші журналісти. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Секретні матеріали
Источник материала
Поделиться сюжетом