Швейцарія змінила вимоги щодо носіння масок через різкий стрибок заражень коронавірусом
Швейцарія змінила вимоги щодо носіння масок через різкий стрибок заражень коронавірусом

Швейцарія змінила вимоги щодо носіння масок через різкий стрибок заражень коронавірусом

Швейцарський уряд на тлі погіршення епідемічної ситуації в країні через пандемію COVID-19 оголосив у неділю, 18 жовтня, про запровадження нових карантинних обмежень.

Про це пише агентство dpa.

Як повідомляється, в країні з понеділка забороняється збиратися у групи понад 15 осіб у громадських місцях, громадян просять обмежити приватні вечірки.

Уряд також поширив вимогу на носіння масок, які раніше необхідно було вдягати лише у громадському транспорті, на всі громадські приміщення, включно з магазинами, культурними центрами, лікарнями та церквами. Вимога носіння масок поширюватиметься й на всі залізничні вокзали, аеропорти, автобусні та трамвайні зупинки.

Люди, які зустрічаються в кав'ярнях чи ресторанах, також повинні бути в масці, якщо вони не сидять, не їдять і не п'ють. Крім того, для скорочення соціальних контактів, компаніям було рекомендовано дозволити співробітникам працювати вдома.

У Швейцарії з кінця вересня фіксується різке зростання числа випадків інфікування коронавірусом. Також поширення коронавірусу спостерігають в усіх вікових групах і у всіх кантонах країни. Зростає і число госпіталізацій.

Згідно з останніми даними, отриманими в п'ятницю, у Швейцарії зафіксували 3105 нових випадків інфікування коронавірусом за останню добу, що є найбільшим показником з початку епідемії. Загалом у Швейцарії було зафіксовано 74 422 випадки зараження, 1 823 людини померли.

Наприкінці вересня під час референдуму швейцарці проголосували проти перегляду угоди з Європейським Союзом про вільне пересування. 

Відео Країни Європи посилюють карантин через стрімке зростання випадків COVID-19

Комендантська година, обмеження контактів, заборони на вечірки та нічний продаж алкоголю. Європейські країни повертають суворі карантинні обмеження через стрімке зростання нових випадків коронавірусу. Але суворого локдауну, такого, як був навесні, все ще сподіваються уникнути. Загальна кількість інфікованих COVID-19 у світі - вже майже 40 мільйонів. При цьому у ВООЗ попереджають: друга хвиля пандемії лише розпочинається.  

Источник материала
Поделиться сюжетом