Більше 50 діючих нардепів балотуються на місцевих виборах
Більше 50 діючих нардепів балотуються на місцевих виборах

Більше 50 діючих нардепів балотуються на місцевих виборах

На місцевих виборах балотуються 56 діючих депутатів Верховної Ради.

Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

Найбільше охочих стати депутатом обласної ради - 36 осіб (12 «списочників» і 24 мажоритарники), до міських рад балотуються 18 осіб, а в районні - усього четверо.

При цьому ніхто з нардепів не хоче ставати депутатом сільської ради.

ОПОРА відзначає, що в разі балотування в міські і районні ради всі діючі народні депутати висунуті першими кандидатами у виборчих списках, а для обласних рад цей показник становить 86%.

«Таким чином, переважна більшість народних депутатів, які балотуються, будуть вказані як лідери політичних сил у виборчому бюлетені (а деякі навіть у кількох, оскільки балотуються у дві ради)», - пояснили в ОПОРІ.

У той же час найбільше нардепів балотується у Волинську й Одеську облради - по чотири, і Вінницьку, Львівську та Хмельницьку обласні ради - по троє.

Ще 15 народних обранців вирішили поборотися за посаду міського голови.

Зіновій Андрійович (Слуга народу) є кандидатом на посаду міського голови Надвірної, Руслан Требушкін (позафракційний) - Покровська, Володимир Крейденко (Слуга народу) - Мелітополя, Микола Бабенко (група Довіра) - Білої Церкви, Антон Поляков (група За майбутнє) - Чернігова, Татьяна Рябуха (Слуга народу) - Сум, Ігор Колихаїв (група За майбутнє) - Херсона, Олександра Устінова (Голос) - Вінниці, Ярослав Руцишин (Голос) і Олег Синютка (Європейська Солідарність) - Львова, Микола Скорик (Опозиційна платформа - За життя) - Одеси, Олександр Фельдман (Опозиційна платформа - За життя) - Харкова, Ірина Верещук (Слуга народу), Олексій Кучеренко (ВО Батьківщина) і Сергій Шахов (група Довіра) - Києва.

Нарешті, більшість народних депутатів, які балотуються до місцевих рад і на посаду міського голови, є членами депутатської групи За майбутнє - 20 осіб (або 83,3% від усіх членів групи в парламенті).

Ще дев'ятеро народних обранців представляють Опозиційна платформу - За життя, сім парламентаріїв - члени фракції Слуга народу, по п'ять висуванців до місцевих рад мають депутатська група Довіра і Європейська Солідарність, четверо є членами ВО Батьківщина, двоє - Голосу, а ще четверо не входять ні в одну з фракцій.

Источник материала
Поделиться сюжетом