Голова ОДА Боговін розповів про значення підписання Меморандуму із «Запоріжсталлю»
Голова ОДА Боговін розповів про значення підписання Меморандуму із «Запоріжсталлю»

Голова ОДА Боговін розповів про значення підписання Меморандуму із «Запоріжсталлю»

Cвої підписи поставили Віталій Боговін і Генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко / Фото Запорізької ОДА

21 жовтня 2020 року підписано Меморандум між Запорізькою облдержадміністрацією та ПАТ "Запоріжсталь" щодо спільних зобов’язань у сфері охорони довкілля.

Про це повідомляють "Українські новини".

Під документом, який ознаменує старт співпраці обласної влади та великого бізнесу в інтересах екологічної безпеки регіону, свої підписи поставили голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін і Генеральний директор "Запоріжсталі" Олександр Мироненко.

"Мета Меморандуму, як і нової обласної екологічної програми — зробити Запорізький регіон екологічно безпечним і комфортним. Ці документи — прикладна дорожня карта, яка містить конкретні рішення для поліпшення стану довкілля в Запорізькій області. "Запоріжсталь" показав іншим підприємствам приклад відповідального соціально орієнтованого бізнесу, і на таку ж прозору і конструктивну позиції громадськість чекає від кожного підприємства на промисловому майданчику Запоріжжя", — наголосив керівник Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Боговін.

Фото Запорізька ОДА

Згідно меморандуму, програма заходів містить десять екологічно орієнтованих рішень для виробництва "Запоріжсталі". Деякі з них комбінат вже виконує: зокрема "Запоріжсталь" розпочав будівництво додаткових аспіраційних систем очищення газів, що відходять від місць вивантаження агломерату з хвостових частин агломашин. Отримає продовження і проєкт по ремоторизації локомотивів підприємства. У доменному цеху "Запоріжсталь" реконструює аспірації ДП № 2 і 4, виконає капітальний ремонт ДП № 5 і реконструкцію аспірації домни. У планах — реконструкція печей сталеплавильного цеху, яка передбачає будівництво нового сталеплавильного агрегату, реконструкцію наявного і поступове виведення з експлуатації мартенівських печей.

 Реалізація всіх цих рішень в горизонті 2020–2027 рр. дозволить скоротити викиди пилу та окису азоту на 20%.

"Вирішення питань, пов’язаних з екологічною ситуацією в регіоні, є важливим для всіх нас. "Запоріжсталь" тривалий час системно веде комплексну роботу щодо зниження впливу на довкілля. Меморандумом, в якому вказані конкретні екологічні заходи комбінату, ми закріпили намір продовжувати екологічну модернізацію виробництва і готовність інвестувати в поліпшення стану довкілля в Запорізькому регіоні", — підкреслив Олександр Мироненко на підписанні Меморандуму.

Окрім того, Віталій Боговін підкреслив, що на підписанні зазначеного Меморандуму робота у напрямку поліпшення екологічної ситуації в Запорізькій області припинятись не буде. "Я особисто відвідаю кожне підприємство, що приймало участь в засіданнях круглого столу, і перевірю стан очисних споруд. Разом із жителями міста ми будемо вимагати чітку і зрозумілу покрокову програму дій по зменшенню викидів в атмосферу!" - наголосив очільник Запорізької ОДА.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: УНІАН

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны