В РНБО спрогнозували можливе вторгнення військ РФ до Білорусі
В РНБО спрогнозували можливе вторгнення військ РФ до Білорусі

В РНБО спрогнозували можливе вторгнення військ РФ до Білорусі

Російська Федерація після 1 листопада може ввести свої війська в Білорусь. Це може стати великим викликом для України, Польщі та Литви.

Про це під час Київського безпекового форуму, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

За його словами, зараз складно сказати зможе білоруський народ здобути перемогу над режимом Олександра Лукашенка, так як РФ буде робити все можливе, щоб впливати на процеси всередині Білорусі.

"Вони впливали там постійно, впливали через економічні фактори. Зараз вони будуть вирішувати питання залежно від того, як буде розвиватися ситуація після 1 листопада - виборів у Молдові. Ми вважаємо, що вони можуть увійти в більш жорстоку ситуацію і заходити своїми військами на території Білорусі", - сказав Данілов.

Він додав, що Росія ніколи не приховувала планів щодо бажання повернути вплив в Україні та Білорусі.

Тим часом, лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська закликала людей не виходити на роботу і навчання від 26 жовтня. Страйкарям вона дала низку обіцянок та гарантій. 

Також Тихановська звернулася до силовиків із закликом "перейти на бік народу" до 25 жовтня, коли може відбутися всенародний страйк через невиконання поставлених нею вимог Лукашенку. Політикиня пообіцяла звільнити правоохоронців від люстрації, якщо вони стануть на бік білорусів.

Відео Світлана Тихановська оголосила ультиматум Лукашенку

Має піти з посади, зупинити насильство на вулицях і випустити політв'язнів - лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська оголосила ультиматум Олександру Лукашенку. На те, аби виконати вимоги опозиції, він має 13 днів. Якщо цього не зробить - білоруси обіцяють загальнонаціональний страйк на підприємствах, блокування доріг та бойкот урядових магазинів. У країні два місяці тривають масові протести і затримання - напередодні лише у Мінську заарештували майже 70 людей. Силовики діяли надзвичайно жорстоко – застосовували водомети, світлошумові гранати та сльозогінний газ. Щонайменше 5 людей опинилися у лікарнях. У білоруському МВС обіцяють не зупинятися і надалі використовувати проти мітингувальників бойову зброю. Напередодні Європейський союз погодився накласти санкції на Лукашенка, якщо ситуація не покращиться. Україна обіцяє вчинити так само.    

Світлана Тихановська оголосила ультиматум Лукашенку
Источник материала
loader
loader