Ексдепутат-вбивця, підозрювана у сепаратизмі та українофоб: які скандальні особи можуть пройти до другого туру виборів
Ексдепутат-вбивця, підозрювана у сепаратизмі та українофоб: які скандальні особи можуть пройти до другого туру виборів

Ексдепутат-вбивця, підозрювана у сепаратизмі та українофоб: які скандальні особи можуть пройти до другого туру виборів

Серед остаточних переможців і тих, хто виходить до другого туру місцевих виборів є у фігуранти гучних справ, Це і вбивці, і підозрювані у сепаратизмі, і українофоби.

Про найяскравіші моменти волевиявлення - у сюжеті Сніданку з 1+1.

Екснардеп Віктор Лозінський, за даними ЦВК, виграв вибори на посаду керівника Підвисоцької ОТГ Голованівського району Кіровоградської області. При цьому 16 червня 2009 поблизу селища Голованівськ тодішній нардеп розстріляв з рушниці місцевого жителя. За це отримав 15 років позбавлення волі. Проте в апеляції "вбивство" перетворилось на "хуліганство", а з потрібних десяти років Лозінський вийшов на волю через чотири - "за станом здоров’я".

У другий тур виборів мера Слов’янська, за даними екзит-полу, виходить скандальна Неля Штепа, колишня очільниця міста. Її підозрюють у сепаратизмі. За даними опитування виборців вона опинилася на другому місці серед кандидатів. Хоча, за даними кандидатки в мери Слов’янська Ольги Алтуніної Штепа, на третьому місці та не проходить до другого туру.

Відео Вибори 2020: гучні перемоги та найкурйозніші фіаско

Гучні перемоги, великі фіаско та порубані бюлетені. Саме цим запам’ятаються місцеві вибори 2020. Серед остаточних переможців і тих, хто виходить в другий тур є у фігуранти гучних справ, пов’язаних із сепаратизмом, і вбивці, які вже відбули свій строк, і українофоби. Про найяскравіші моменти волевиявлення у нашому матеріалі.  

Неля Штепа очолювала міськраду до 2014 року. Після вторгнення російських сил на Донбас закликала Путіна ввести війська до Слов’янська. Згодом виправдовувалась, що всі заяви робила під дулом автомату. Справа Нелі Штепи досі перебуває в суді.

Партія проросійського блогера проходить до міськрад декількох міст, зокрема Одеси, Харкова, Миколаєва та Маріуполя. Політсила Анатолія Шарія, який від 2012 року переховується від українських правоохоронців за кордоном, долає п'ятивідсотковий бар’єр у декількох містах. Крім того, партії Шарія всього лиш близького року. Сам відеоблогер відомий своїми проросійськими поглядами та антиукраїнськими висловлюваннями. Під час передвиборчої кампанії партія розповсюджувала агітки з мапою України без Криму.

Источник материала
Поделиться сюжетом