У Харківській облраді не знають про результати аудиту обласного Центру екстреної медичної допомоги
У Харківській облраді не знають про результати аудиту обласного Центру екстреної медичної допомоги

У Харківській облраді не знають про результати аудиту обласного Центру екстреної медичної допомоги

У Харківській облраді заявили, що жодних документів з результатами перевірки Харківського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф не отримували. Тут вважають, що коментувати ситуацію про знайдені порушення не можуть, бо не мають на руках офіційних документів.

Про це Суспільному розповів Сергій Чернов, голова Харківської облради, якому підпорядковується Центр екстреної допомоги.

"Крім заяв у соцмережах, я не бачив жодного документа, який би надійшов до Харківської обласної ради щодо цього підприємства, якщо там були якісь перевірки і хто їх робив. Я не можу коментувати меседжі в соцмережах, я можу коментувати офіційні документи", — сказав Чернов.

Він додав, що проблемні питання закладів охорони здоров'я, в тому числі Центру, необхідно "аналізувати комплексно".

"Все це необхідно аналізувати комплексно. Чия це проблема? Чи виділили кошти комунальному підприємству своєчасно? Чи були проблеми в проведенні тендерів? З яких причин? З яких причин там не вистачає медперсоналу? Його ж не вистачає не тільки там, а й в інших закладах охорони здоров'я. Говорити про фінансові порушення в комунальному підприємстві можна тоді, коли вони установлені якимось повноважним органом, фахівцями, які мають на це право, тоді розглядати під кутом порушень", — вважає голова облради.

Він також додав, що сьогоднішній день в обласну раду не надійшло жодного документу, який би підтверджував, що у Центрі є фінансові порушення.

За його словами, депутатів облради до перевірки Центру не залучали.

Нагадаємо, що у Харківській області перевірено областний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. В ОДА заявляють про численні порушення з якими будуть розбиратися правоохоронці.

Источник материала
Поделиться сюжетом